BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.410,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Emekli eczacının evinden çöp yığını çıktı

Mersin'de daha önce de yaşadığı evden defalarca çöp çıkarılan emekli eczacının evinden iki kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

Abone ol

71 yaşındaki kadın, kapısına dayanan belediye temizlik ekiplerine Anayasa'nın 21. maddesinde yer alan 'konut dokunulmazlığı' ilkesini hatırlatarak, "Ne hakla avlu duvarımdan içeriye girip de neyim varsa götürüyorlar?" diye sordu.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Yeni Mahalle 5315. Sokak'ta bulunan emekli eczacı 71 yaşındaki A.A.'nın 2 katlı ahşap evinde incelemede bulundu. Yaşlı kadının evinin bahçesinde ve çatısında tonlarca çöp topladığını tespit eden ekipler, çöpün boşaltılması için 5 gün süre verdi. Ancak verilen süre sonunda çöplerin kaldırılmadığı tespit edilince Belediye Encümeni'nin aldığı kararla temizlik çalışması için harekete geçildi.

Sabah saatlerinde belediye görevlilerini karşısında gören emekli eczacı A.A., belediye personeline eşyalarına dokunmamaları konusunda sürekli telkinde bulundu. Telkinler fayda etmeyince de Anayasa'nın 21. maddesinde yer alan 'konut dokunulmazlığı' ilkesini hatırlatan yaşlı kadın, "Ne hakla avlu duvarımdan içeriye girip de neyim varsa götürüyorlar? Ben ilim adamıyım, öyle basit bir insan değilim. Ama zabıtanın yaptığı basit, cahil insanların yaptığı şeylerdir. Mahkeme kadıya mülk olmaz, unutmayın" dedi.

Biriktirdiği çöpleri kurtarmaya çalışan A.A., çöplerden esans ve parfüm yaparak sattığını bile söyledi. Ancak emekli eczacının tüm çabalarına rağmen evinin önündeki çöpler, belediye görevlilerince temizlenerek kamyona yüklendi. Evden iki kamyon çöp çıkaran Akdeniz Belediyesi ekipleri, sinek ve haşerelere karşı da ilaçlama yaptı.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, aynı evden daha önce de defalarca kamyonlar dolusu çöp çıkarıldığını hatırlatarak, "Ancak ev sahibinin birkaç ay içinde yeniden evini 'çöp ev' haline dönüştürdüğü tespit edildi. Halkımızın sağlığını tehdit eden unsurlara müsaade edemeyiz. Bu nedenle hastalık üreten ve çevre kirliliğine yol açanlara karşı mücadelemiz sürecektir" diye konuştu.