BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.427,92
HABER /  EKONOMİ

Şirketlere piyango vurdu

Pekçok kuruluş, çekiliş ve piyango düzenlemek için Milli Piyango İdaresi'ne başvurdu

Abone ol

Bankalardan alışveriş merkezlerine, spor kulüplerinden otomobil firmalarına, GSM şirketlerinden havaalanı işletmelerine kadar değişik sektörlerden pek çok kuruluş, çekiliş ve piyango düzenlemek için Milli Piyango İdaresi'ne (MPİ) başvurdu.

453 FİRMAYA MÜSAADE

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer'den aldığı bilgiye göre, daha fazla müşteri çekmek ve satışlarını artırmak isteyen özel sektör kuruluşları, son yıllarda karşılığı nakit olmayan çekiliş ve piyangolara sarıldı. Çok sayıda firma, çekiliş ve piyango izni için MPİ'ye başvururken, 1 Ocak-18 Ağustos döneminde bunların 453'üne çekiliş izni verildi.

442'Sİ TİCARİ AMAÇLI...

Yılbaşından bu yana geçen dönemde karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izni alanların 443'ünü ticari işletmeler, 9'unu dernekler, 1'ini de diğer kuruluşlar oluşturdu. Ticari kuruluşların 1'inin basın yayın alanında, 442'sinin ise diğer alanlarda ticari faaliyette bulunduğu belirtildi. Derneklerin de 6'sının sportif amaçla, 3'ünün ise diğer amaçlarla kurulduğu ifade edildi.

En fazla çekiliş hakkı onda

Milli Piyango İdaresi'nin bu yıl içinde verdiği karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izni listesinde ilk sırayı 24 çekiliş hakkıyla Coca-Cola aldı. Bu firmayı 16 çekilişle Avea, 13 çekilişle Procter&Gamble, 12'şer çekilişle Unilever ve Finansbank, 11 çekilişle Garanti Bankası, 9'ar çekilişle de Akbank, İş Bankası ve Adese AVM izledi. TT Net'e 7 adet piyango ve çekiliş izni verildiği bu dönemde, Fenerbahçe Spor Kulübü, Adidas, Vakıfbank, Microsoft, BP Petrol, Türkiye'nin tanınmış kuruluşları da yeraldı.