BIST 10.177
DOLAR 32,19
EURO 34,79
ALTIN 2.429,79
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Polise askerlik muaf olsun çalışması

Polislere askerlikten muaf tutulması ya da kısa bir süre askerlik yapması yönünde çalışma başlatıldı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay enmiyet personeline müjdeyi verdi. ''Polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde çalışmamız var.''

Atalay, Kanal 7 Televizyonu'ndaki canlı yayında, anayasa paketinin kabul edilmesiyle Meclis iradesinin daha rahat olacağını ve anayasanın değişmesinin yolunu açacağını ifade etti. Polislerin zorunlu askerliğine ilişkin bir soru üzerine Atalay, polislerin uzun süre askerlik yaptığını kaydetti.

ÇALIŞMAMIZ VAR

Bunu uygun görmediklerini belirten Atalay, konunun Genelkurmay Başkanlığı ile görüşülerek çözülmesi gerektiğini anlattı. Polislerin 2 ya da 4 yıllık uzun bir eğitim aldığını ve güvenlik alanında görev yaptığına dikkati çeken Atalay, ''Polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde bir çalışmamız var'' dedi.

SONBAHARDA NETLEŞİR

Bu konudaki projelerinin ve kararlılıklarının sürdüğünü belirten Atalay, ''Polislerin endişesi olmasın. O konuda çalışmamız ve kararlılığımız sürüyor. Birkaç alternatifimiz var ama onu dillendirmeyelim'' diye konuştu. Konuyu geçen haziranda sonuçlandırmak istediklerini, ancak Genelkurmay Başkanlığının tek tip askerliğe ilişkin çalışmasının sonuçlanmadığını anlatan Atalay, konunun sonbaharda netleşeceğini ifade etti.

TÜSİAD'I HAYRETLER İÇİNDE KARŞILIYORUM

TÜSİAD'ın Avrupa Birliği konusundaki atak tavrını beğendiğini, ancak bugün TÜSİAD'ın statükoyla örtüşen ve değişimden yana olmayan, zihinleri karıştıran bir tutum sergilediğini ifade eden Atalay, ''TÜSİAD'ın bugünkü suskun tavrını hayretler içinde karşılıyorum'' dedi.