BIST 10.222
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.427,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan şehit ailelerini unutmadı

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Merkez ve merkeze bağlı köylerinde oturan 30 şehit yakını ve gaziye iftar yemeği verdi.

Abone ol

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, kendisinin de 30 Ağustos Taarruzu sırasında babaannesini kaybetmesinden dolayı bir şehit torunu olduğunu hatırlattı.

Kent merkezindeki Antep Sofrası Lokantasında düzenlenen yemekte konuşxan Vali Tekmen, şehit ve gaziler sayesinde bin senedir beraber ve huzur içinde yaşandığını ifade ederek, “Şehit ve gazilerimizin sayesinde bu topraklarda bin senedir huzur içinde beraber yaşıyoruz. Bende şehit torunuyum. Yemek bahanedir biliyorsunuz, asıl amaç böyle güzel ortamda beraber olmaktır. Bu millet bizim, bu devlet bizim, hep birlikte huzur içinde yaşamak zorundayız. Bin senedir nasıl yaşadıysak, bundan sonra böyle huzur içinde yaşayacağız. Birlikte, beraberlikte ve kardeşlikte, onun için bu güzel anı böyle yaşayalım istedim. Biz devlet olarak milletin yanında, millet te devletin yanında olmak zorundadır. Devlet millet için, millet devlet için vardır. Bu vatan bizim, bu millet bizim, bunun daha ötesi yok” dedi.

Tekmen, tek tek ilgilendiği şehit yakınları ve gazilerin hem sorunlarını dinledi hem de kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yemeğe, Ardahan İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz ve yemek organizesini yapan Ardahan İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz de katıldı.