BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Elon Musk Twitter kullanmayı bırakıyor mu? Yatırımcıları istemiyor

Twitter'ı aktif olarak kullanan Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, yatırım ortaklarının rahatsız olması sebebiyle hesabını kapatabileceği iddialarıyla gündeme geldi.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl Twitter'dan yaptığı bir açıklamayla Tesla’nın bütün hisselerini borsadan çekeceğini söyleyen Elon Musk, daha sonra bu tweetiyle Tesla hisselerinde spekülasyon yarattığı ortaya çıkmıştı.

Bu hareketiyle çok konuşulan Musk, Tesla’daki görevlerinden el çektirmişti. Şimdilerde ise Elon Musk’ın şirketlerine yatırım yapanlar, atılan tweetlerden rahatsız olacak ki CEO'nun sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmasını istemiyor.

Şirket yöneticilerinin/yatırımcılarının onayı olmadan sosyal medyadan paylaşım yapılmaması gerektiğini savunan yatırımcılar, söz konusu sosyal medya hesaplarının Musk’ın elinden alınarak profesyonel sosyal medya uzmanlarının eline bırakılması gerektiğini belirtiyor.

Bu konuda Elon Musk'ın ne tepki vereceği merak konusu olurken, şirketlerinin başarılı işlerini hesabından paylaşmaya devam eden CEO'nun 25 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.