BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.434,39
HABER /  GÜNCEL

Eliaçık'tan Ergenekon için olay sözler

İhsan Eliaçık, yeryüzü iftarında konuşurken Ergenekon kararları için konuştu. Eliaçık, "bu karar vicdanlara sığmaz' dedi.

Abone ol

Antikapitalist Müslümanlar grubunun liderliğini de yapan İhsan Eliaçık Ergenekon davalarını eleştirerek 'Keser döner sap döner gün gelir hesap döner' hatırlatması yaptı.

Ergenekon Davası'nın sonuçlarına bir tepki de İhsan Eliaçık'tan geldi.

"BU CEZALARIN VİCDANEN AÇIKLAMASI YOK"

Eliaçık, şunları söyledi:

"Bir gazeteciye ömür boyu ceza vermenin vicdanen açıklanacak bir tarafı yoktur. Fiziki zarar vermemiş, kafasından bir şey geçirmiş, biriyle telefon görüşmesi yapmış, bunların hiç birisine ceza vermeye gerek yoktur. Şu ana kadar yattıklarına sayılıp serbest bırakılmaları gerekiyordu. Adaletli ve vicdanlı hüküm bana göre budur."

"KESER DÖNER SAP DÖNER..."

Ergenekon Davası'nı siyasi bir dava olarak değerlendiren Eliaçık, "Bizim Kayseri'de bir laf vardır: Keser döner sap döner bir gün olur hesap döner. Dolayısıyla insanları bu şekilde vicdanları kanatmanın bir anlamı yoktur. Siz barış süreci yapmak istiyorsunuz, Abdullah Öcalan'ı 3. aşamada nasıl serbest bırakırız, genel af çıkarırız, 30 bin kişinin ölümüne neden olan bu süreci düşünürken öbür taraftan İlker Paşa'ya ömür boyu hapis cezası veriyorsunuz. Bu ikisini bağdaştıramazsınız. Bu vicdanlara sığmaz. Böyle bir aşamada bu ceza fazla olmuştur" diye konuştu.