BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’na sert cevaplar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na öyle cevaplar verdi ki...<br/>Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kı...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na öyle cevaplar verdi ki...
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı ziyaret etti. Bozdağ ziyarette yaptığı açıklamada, dün sonuçlanan Ergenekon davasıyla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara cevap verdi. Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmesi bir hukuki değerlendirme değil, çünkü hukuksal bir değerlendirme ancak dosyanın tetkikinden mahkemenin gerekçeli kararını gördükten sonra yapılabilir. Kılıçdaroğlu dosyayı tetkik etmeden, mahkemenin gerekçeli kararını görmeden daha başından mahkemenin kararını gayrimeşru ilan etti. Esasında Cumhuriyet Halk Partisi ve milletvekilleri bu davanın başından beri mahkemenin hakimlerini, savcılarını itham eden, onlara hakaret eden, hatta zaman zaman açık ve zıhni tehdit eden yaklaşımlar içerisinde hep oldular. Partinin meclis grup toplantılarını adeta mahkeme salonlarına çevirdiler ve orada da hakimleri ve savcıları yargıladılar. Böyle bir şey bizim iç tüzüğümüz ve anayasa açısından mümkün olmadığı halde sürekli yaptılar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı şey tarafını belli etmektir. CHP’nin hukuk dışı yollarla iktidar olma konusundaki tutumları ve davranışlara baktığınızda daha doğrusu geçmişteki siciline baktığınızda bu konuda 27 Mayıs, 28 Şubat’ta olsun siciline baktığımızda Kılıçdaroğlu’nun bu ilanı bizi yadırgatmadı. Sicillerine uygun bir ilandır. Ortada bir mahkeme kararı vardır. Bu mahkeme kararı anayasa ve hukuk çerçevesinde işleyen yargılama sonunda verilmiş bir mahkeme kararıdır" dedi.

"HABERAL MECLİSİN İLK BİRLEŞİMİNDE YEMİN EDEBİLİR"
Ergenekon davasında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın, meclisin ilk birleşiminde yemin ederek yasama ve denetim faaliyetlerine katılabileceğini hatırlatan Bozdağ, "Tutuklu olanlar, tahliye olanlar seçimin tamamlanmasının akabinde milletin verdiği oyla beraber milletvekili seçilmişlerdir. Ancak tutuklu oldukları için yemin edemediklerinden milletvekillerinin kullandıkları yetkileri bizim yasalarımıza göre kullanamıyorlar. Çünkü yasama faaliyetlerine ve denetim çalışmalarına katılabilmeleri ancak yeminden sonra yapılabilecek işlerdendir. Sayın Haberal tahliye olmuştur. Mecliste yemin edebilir. Yemin ettikten sonra da yasama ve denetim faaliyetlerine başlayabilir. Buna mani bir hal yoktur. Bu konuda yemin etmeyen milletvekili ilk birleşimde yemin eder" şeklinde konuştu.
(iha)