BIST 10.301
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.457,57
HABER /  GÜNCEL

İHH'nın yardımlarını PYD engelliyor!

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, PYD'nin Suriye'deki yardımlarını engellemeye çalıştığını söyledi.

Abone ol

Yazar Esra Elönü'nün sunumuyla ekrana gelen Araf'ta Sorular'a bu hafta İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım konuk oldu. Yıldırım, Suriye'ye yardım konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İHH'nın son faaliyetleri, Mavi Marmara ile ilgili önemli bilgiler, Suriye ve Mısır'daki gelişmelere değinen Yıldırım “Suriye'ye yardım yapmamıza PYD izin vermiyor” dedi.

Esra Elönü'nün sunumuyla Ülke TV'de ekrana gelen Araf'ta Sorular'a İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım konuk oldu. Mavi Marmara hakkında gündeme gelmeyen detayları, Mısır'daki darbeyi, Suriye'de yaşanan gelişmeleri ve 28 Şubat süreci mağduru olarak Ergenekon davasında gelinen noktayı değerlendiren Yıldırım, Suriye'ye yardım konusunda çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

“DENİZ KUVVETLERİNE YAPILAN SALDIRIDA İSRAİL'LE BAĞLANTILI BİR PKK'LI DA VARDI”

Bülent Yıldırım;” Mavi Marmara'ya saldırıldığında deniz kuvvetlerine de saldırdılar ve 7 kişiyi orada vurdular. Allah rahmet eylesin bunu yapanın bir PKK'lı olduğu ve İsrail'le devamlı bağlantılı olduğu söyleniyordu.” dedi.

“PYD, SURİYE'YE YARDIM YAPMAMIZA İZİN VERMİYOR”

Suriye'de yaşanan olaylara da değinen İHH Başkanı Bülent Yıldırım Suriye'de yaşanan olaylara da değindi: “Suriye'de tarafım. Halkın yanındayım öldürülen kadının, çoluğun çocuğun yanındayım. Kürdü, Türk'ü, Çerkez'i, Arap'ı… Hangisi olursa olsun.”

Üç yıldır Kürt bölgesine yardımı gizli gizli yaptıklarını belirten Bülent Yıldırım “Buna PYD izin vermiyor” diyerek çok konuşulacak bir iddiada bulundu.