BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Elele kart uygulaması

Bayrampaşa Belediyesi İhtiyaç sahibi aileler için “ELELE KART” uygulaması başlattı.

Abone ol

Bayrampaşa Belediyesi Hayır Çarşısı’nın birinci kuruluş yıldönümünü özel bir programla kutlarken, İhtiyaç sahibi aileler için “ELELE KART” uygulaması da başlatılarak Sosyal Belediyecilikte bir ilke daha imza atıldı.

Gerçekleştirilen programa, Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan, İstanbul Milletvekili Sayın Zeynep Karahan Uslu, İstanbul Valisinin eşi Sayın Neval Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Sayın Özleyiş Topbaş, ilçe ve belde belediye başkanlarının, ilçe kaymakamlarının eşlerinin yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Durmuş Gençer, siyasi parti ilçe başkanları, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve pek çok davetli katıldı.

Program, Bayrampaşa Belediyesi tarafından, İhtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmak amacıyla Hanımlar Koordinasyon Merkezi çatısı altında kurulan Hayır Çarşısı Onursal Başkanı Fatma Bürge’nin konuşmasıyla başladı.

Fatma Bürge yaptığı konuşmada; “Hayır Çarşısı, kurulduğu günden itibaren ‘Sizin fazlanız onların eksiği olabilir’ sloganıyla başlattığı kampanyalarla Bayrampaşa halkı ve işadamlarını hayırda yarışır hale getirdi. Bugün birinci yılımızı doldurduk. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi bir çok aileye yardım elini uzatıp ihtiyaçlarını giderdik.” dedi.

Yardımların hayırseverlerin desteği ve gönüllü çalışanların gayretiyle bütün hızıyla sürdüğünü belirten Fatma Bürge; “herkesi bu hayır işinde yarışmaya ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderip dualarını almaya çağırıyoruz.” dedi.

Hayır Çarşısında gönüllü olarak görev yapan on dört hanıma Emine Erdoğan tarafından teşekkür belgeleri takdim edilirken, Fatma Bürge ise özel olarak hazırlanmış bir tablo ve çiçek ile Emine hanıma teşekkürlerini iletti.

Sosyal Belediyecilik adına Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan, Bayrampaşa Belediyesinin “ELELE KART” projesi ise, Emine Erdoğan’ın post makinesinden geçirdiği kartları belediye tarafından tespit edilen üç aileye takdim etmesiyle başlatıldı.

Bayrampaşa Belediyesinin sosyal belediyecilik çalışmalarından örneklerin yer aldığı ve Hayır Çarşısının işleyişini ve faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ise; elele kart projesinin içeriği hakkında bilgiler vererek “ELELE KART” uygulaması ile, Bayrampaşa ilçesinde yapılacak detaylı araştırmalar neticesinde ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ailelerin tüm bilgilerinin tek veri tabanı altında toplanması ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapan kurumların koordineli olarak çalışması amaçlanmaktadır.” dedi.

Bayrampaşa ilçesinde bulunan sosyal yardım kuruluşlarının ve mağdur ailelere büyük kolaylıklar sağlayacak bu uygulama kapsamında; ilçede bulunan tüm sosyal yardım kuruluşlarına post cihazlar yerleştirileceğini, kurumlar bu sistemle ELELE KART sahibi ailenin kimlik bilgileri, nerelerden ne şekilde yardımlar aldığı, mağduriyetinin derecesi ve pek çok bilgiyi dijital ortamda görerek yapacakları yardımları belirleyebileceklerini belirtti.

Bu bağlamda Bayrampaşa Belediyesi ve diğer yardım kurumları tarafından uygun bulunan bireylere veya ailelere Sosyal Yardım Hizmetleri bünyesinde ayni veya nakdi yardım ulaştırılması işlemini Akıllı Kart tabanlı kolay, hızlı, güvenilir, modern bir sisteme dönüştürülmesi sağlanacaktır diyen Başkan Bürge; Bayrampaşa Belediyesinin bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik çalışmalarına değinerek, yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Bürge konuşmasının sonunda, “hepimizi atalarımızın kurduğu vakıf medeniyetini geliştirmeye, komşumuzun derdiyle hem hal olmaya çağırıyorum” diyerek davetlilere teşekkür etti.

Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen programda İki saatten fazla kalan Emine Erdoğan daha sonra Bayrampaşa Belediyesine ait Fizik Tedavi ve Özürlüler Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, merkezin işleyişi hakkında bilgiler aldı. Emine Erdoğan Başkan Bürge’ye sosyal belediyecilik hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, memnuniyetini dile getirerek Bayrampaşa’dan ayrıldı.