BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Elektrik zammına tepki

Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilcisi Bülent Özgümüş, ''24 Eylül 2008'de nükleer enerji santrali kurmak isteyen şirketlerin teklif mektupları açılacak ve ne tesadüftür tekliflerin açılmasından 1 hafta sonra halka zamlı elektrik dayatılacaktır''

Abone ol

Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilcisi Bülent Özgümüş, ''24 Eylül 2008'de nükleer enerji santrali kurmak isteyen şirketlerin teklif mektupları açılacak ve ne tesadüftür tekliflerin açılmasından 1 hafta sonra halka zamlı elektrik dayatılacaktır'' dedi.

Özgümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi'nin (TETAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi'ne (TEDAŞ) sattığı elektriğin satış fiyatının 1 Ekim'den itibaren yüzde 34 oranında artırılması için yaptığı başvuruyu kabul ettiğini anımsattı.

TETAŞ'ın, zam talebini, elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın fiyatı ve dünya petrol fiyatlarında yaşanan artışa göre belirlediğini öne sürdüğünü ifade eden Özgümüş, bu zamların Türkiye'nin yıllardır uyguladığı dışa bağımlı enerji politikaları ve özelleştirme çabalarının bir sonucu olduğunu kaydetti.

Özgümüş, şöyle devam etti:

''Kaldı ki dünya genelinde petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artışın sorumlusu da, zam yapılması gerektiğini, geçen yıl sufle eden IMF ve Dünya Bankasının başını çektiği uluslararası emperyalist-kapitalist güçlerdir. Enerjide özellikle elektrikte yaşanan krizler zamlarla değil, kamusal anlayışla hazırlanan yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilen enerji politikalarıyla aşılabilir. 24 Eylül 2008'de nükleer enerji santrali kurmak isteyen şirketlerin teklif mektupları açılacak ve ne tesadüftür tekliflerin açılmasından 1 hafta sonra halka zamlı elektrik dayatılacaktır. Türkiye bu sorunları, ne doğal gaz ya da petrol gibi dışa bağımlı elektrik üretimiyle, ne de hem dışa bağımlı hem de insan hayatını tehdit eden nükleer enerji santralleriyle aşabilir.''