BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.430,18
HABER /  EKONOMİ

Elektrik faturaları neden kabarık geldi?

Ocak ayı elektrik faturalarını alanlar yaklaşık yüzde 20-30 oranında faturanın yüksek geldiğini gördü ve isyan etti.

Abone ol

Ocak ayı elektrik faturalarını alanlar yaklaşık yüzde 20-30 oranında faturanın yüksek geldiğini gördü ve isyan etti. Peki bu artış neden kaynaklanıyor ve EPDK ne diyor?

Elektriğe en son 1 Ekim’de yüzde 4 ile yüzde 9.8 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. 1 Ocak’ta tarifeler ve tarifeyi oluşturan tüm bileşenler aynen korundu.

OCAK AYI FATURALARI YÜZDE 30 ZAMLI GELDİ

Buna karşın aboneler, ocak ayı faturalarında önceki aylara göre yüzde 20-30 gibi oranlarda artış olduğunu belirterek soruna el atılmasını istedi.

EPDK, şikâyet gelen faturalar üzerinde inceleme yaptı. Bazı faturalarda 50 TL’ye kadar sapma belirlendi. Bu tutarın hangi gerekçeyle faturaya yansıtıldığını araştıran EPDK, “Sapma, abonenin sayacının değişmesinden kaynaklanmış olabilir. Bu bedel, faturaya yansıtılmış olabilir. Bu konu ayrıca inceleniyor” dedi.

EPDK kaynakları, abonelerin faturalarda gösterilen tüketim miktarıyla elektrik sayaçlarındaki rakamları karşılaştırması gerektiğini belirterek “Faturalarda, ilk endeks ve son endeks değerleri vardır. Bu değerlerle elektrik sayacındaki değerlerin örtüşmesi gerekiyor. Abone, bu çerçevede tüketimini sayaçtan takip etmeli” açıklamasını yaptı.