BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

DES'ten türbana 19 bin destek!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 19 bin destek imzalarını Memur-Sen'e göndereceklerini söyledi

Abone ol

Memur-Sen tarafından başlatılan “Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası”nı desteklediklerini, sendika genel merkezinde açtıkları stantta ve şubeler maharetiyle toplanan 19 bin destek imzalarını Memur-Sen Genel Merkezine göndereceklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, şunları söyledi:

İlk ve orta dereceli okullarda, üniversitelerde, kamuda ve özel sektörde başörtülü bireylerin istekleri doğrultusunda ve kendilerini tanımladıkları şekilde kılık-kıyafet tercihinde bulunma, çalışma, atanma, tayin ve hakkını savunuyoruz.

Başörtüsünün her alanda serbest olmasını istiyoruz. Kamuda sadece 'hademelerin' başörtüsü takmasına müsaade eden hastalıklı zihniyetlerin, başörtüsü meselesini insani ve İslami bir hassasiyet olarak kavramasını öneriyorum. Bu vicdani talep görmezden gelinmemelidir.

Tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için de gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ve bağımsız uluslararası kuruluşların bu konuda ortaya koydukları prensipler başta eğitimde olmak üzere kamu alanında da fikir, inanç ve kıyafet hürriyetinin önünü açıyor ve kılık kıyafet serbestliğini en temel insan hakkı olarak görüyor.

Bu taleplerin siyasi zeminlerin dışında insani bir ihtiyaç olarak algılanmasını istiyoruz. Herkesin talep ve özgürlüklerini dikkate alan ve güvenceleyen demokratik bir Türkiye istiyoruz.

DES