BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Nuri CHP'yi yerden yere vurdu

Ünlü İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, CHP'yi ve eski Genel Başkanı'nı yerden yere vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Yaptığı her açıklamayla eleştiri oklarının hedefi olan İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, bir dönem siyaset yaptığı CHP'yi yerden yere vurdu.

Milletvekili olduğu dönemde partinin başındaki Deniz Baykal'ı hedef alan Öztürk,"Deniz bey beni aldattı, bana yalan söyledi" dedi ve ekledi:

"Bir kez bile Meclis kürsüsünde konuşmama izin verilmedi. Çünkü Recep Tayyip'e 'Yaşar Nuri'yi konuşturmayacağım' diye söz vermiş" dedi.

Yaşar Nuri Öztürk, CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular'a konuk oldu.

DÜRÜSTLER CEZALANDIRILIR

CHP'de yaşadıklarını Kur'an-ı Kerim'den bir alıntıyla özetleyen Öztürk, "Kur'an derki: Baen dürüst insanlar cezalandırılır. Bazı toplumlar dürüstlüğü cezalandırır. Ben de cezalandırılanlardan biriyim" diye konuştu.

SABIRSIZ MI DAVRANDINIZ?

Aysever'in 'CHP'de biraz sabırsız mı davrandınız' sorusuna ise Öztürk, şu yanıtı verdi:

"Hayır. Ben son derece sabırlı bir insanım. Ama Deniz bey ben aldattı, bana yalan söyledi.

Son yalanını anlatayım:

Benim partiden ayrıldığım kongre akşamı kendisiyle odasında görüştük. Dedi ki:'Ben sizi parti idaresinde görevlendirecektim. Siz birikimli bir insansınız. Yalnız il başkanlarından itiraz vari bir talep geldi. Senin bu dönem dinlenmeni istiyorlar' dedi. Bu doğru değildi. Bunun tam tersi doğruydu. Bunu yüzüne de söyledim. Birşeyler demeye çalıştı. Ben kendisine şunu söyledim:

'Şu tırnağımın yarısı kadar samimiyetle halledilecek bir olayı, çirkin siyasi numaralarla halletmeye kalktınız.'

Ardından da istifa ettim.

BİR KEZ KONUŞTURULMADIM

Türkiye'ye en çok hitap eden adam olan ben, Meclis kürsüsünde bir kez konuşmadım. Ben CHP'den istifa ettiğim güne kadar Meclis Kürsüsü'ne çıkarılmadım. Recep Tayyip'e söz vermiş. Yaşar Nuri'yi konuşturmayacağım diye.

"BANA MOLLA MUAMELESİ YAPTILAR"

CHP'yi "Atatürk'le halkı aldatmakla" da suçlayan Öztürk, şunları söyledi:

"Atatürk'ün kurduğu partinin adamlarının (CHP) anlattığı Atatürk'ü sevmek mümkün mü" diye soran Yaşar Nuri Öztürk, kendisine molla muamelesi yaparak CHP'den kaçırdıklarını ileri sürdü.

"BU DANGALAKLARDAN NELER NELER DİNLEDİM"

Yaşar Nuri Öztürk şöyle devam etti:

"Bana molla muamelesi yapan bu insanlar sonra kalkıp çarşaf açılımı yaptılar. Sana kim inanır kardeşim artık. Sen sıyırdın mı? CHP'nin başına bundan sonra CHP'yi getirsen yine olmaz. Tutarlılığın nerede? Benim için 'Kim bu, bunu içimize kim soktu' dediler. Ben hakkımda söylenen bu sözlerin tamamını Meclis koridorlarında dinledim bu dangalaklardan."