BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Elekktromed krize inat

Dünyanın önde gelen sayaç üreticisi Elektromed, krize rağmen yurtdışındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol

Azerbaycan’a bağlı Nahcıvan özerk bölgesinde hayata geçirilen elektrik sayacı altyapı değişim çalışmaları, dünyanın en büyük 4. ön ödemeli sayaç üreticisi olan Elektromed tarafından yürütüldü.

Elektromed’in ürettiği Alfatech çok tarifeli elektrik sayaçları ile yenilenen Nahcıvan’da 2006 yılında başlayan proje, 2008 yılının sonunda tamamlandı. Bu süreç içerisinde Nahcıvan’daki tüm 80.000 mekanik sayaç, multi tarife özelliği sayesinde tüketicilere kullanım zamanlarını ayarlama ve buna bağlı olarak tarife avantajından yararlanma olanağı sunan dijital sayaçlarla değiştirildi. Böylelikle abonelerin ödedikleri fatura tutarlarında önemli ölçüde düşüş sağlandı.

Kriz dönemlerinde dahi yatırımdan vazgeçmediklerini ifade eden Elektromed A.Ş CEO’su Ahmet Kaya, Türkiye’nin en büyük ve en modern sayaç üretim tesislerine sahip Elektromed’in Türkiye sayaç ihracatında da lider konuma yükseldiğini ve başarılarını inovasyona dayalı uzun vadeli iş geliştirme projelerine borçlu olduklarını söyledi.

Yarım asrı aşkın süredir sanayici olduklarının altını çizen Ahmet Kaya, sanayiciliğin bisiklete binmek gibi olduğunu, durulması halinde düşmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Bu bağlamda Elektromed’i yeni ufuklara, yeni pazarlara açmak üzere yurtdışında yeni tesisler kurulması yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Kaya, bu projelerde imza aşamasına gelindiğini, ilerleyen günlerde projelerin detaylarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Bu projelere ve ihracat faaliyetlerine ilişkin olarak Türkiye’ye komşu ülkelere sayaç ihracatı konusunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ekleyen Elektromed A.Ş İhracat Müdürü Kemal Altun, yıllar süren bu sürecin meyvelerini almaya başladıklarını, özellikle 2009 yılı içerisinde bu bölgelerde Elektromed isminin daha fazla yaygınlaşacağını belirtti. Kemal Altun, birincil halka ülkeler arasında bulunan Nahcivan, İran, Azerbaycan, Irak ve Filistin’de devam eden projelerinin yanı sıra ikincil halka olarak Batı Avrupa, Hindistan, Afrika ve Ortadoğu üzerine yoğunlaştıklarını ve Elektromed A.Ş’nin, üçüncül halka olarak nitelenen ABD’ye ihracat faaliyetlerinin yeni ürün geliştirme projeleri ile beraber devam ettiğini söyledi.