BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Beylikdüzünün çehresi değişecek

15 yılda Gürpınar'ın cehresini değiştiren Başkan Velittin Küçük, Beylikdüzü için yeni projelerle hizmete devam diyor..

Abone ol

-15 yılda Gürpınar’ın cehresini değiştiren ve köyden modern bir kente dönüştüren Başkan Velittin Küçük, İstanbul’un en büyük metropolü Beylikdüzü için yeni projelerle hizmete devam diyor..

-Başkan Küçük, Beylikdüzü’nde öncelikle bir üniversite
Kazandırmayı hedefliyor. Eğitim vadisi’ projesini iki yıl içinde bitirmeyi planlıyor.

1990’lı yılların başında Büyükçekmece ile Kavaklı köyü arasında küçük bir köy olan Gürpınar, 1994 yılında Velittin Küçük’ün Belediye Başkanı olmasından sonra hızla köyden kente dönüşümü yaşadı… Tam 15 yıl içinde Gürpınar’ da adeta devrim yaşandı. 1980’li yılların sonlarına doğru dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın İstanbul’un yeniden şekillendirilmesi planı çerçevesinde Kavaklı ve Yakuplu ile birlikte köyden belde belediyesine dönüştürüldü. Kavaklı ve Yakuplu belde belediyeleriyle birlikte Büyükçekmece ilçesine bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmeye başladı. , Gürpınar Beldesi’’ni ilk dönem Mustafa Göçküncü (SHP) yönetti. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde ANAP’ın adayı Velittin Küçük’ün seçimi kazanmasıyla birlikte Gürpınar da yeni bir dönem başladı..

Yolu, Suyu, elektriği, Bankası, Sağlık ocağı hatta PTT’si olmayan, hatta hiçbir alt yapısı olmayan Gürpınar için kolları sıvayan Başkan Küçük, hummalı bir çalışmayla, yol ,su alt yapı, yağmur ve kanalizasyon suları, sağlık ocağı, okul vs gibi hizmetlerin Gürpınar’a getirilmesinde büyük çaba gösterdi. Bölgenin çehresini değiştiren modern konutlar, bulvarlar, yeşil alanlar, spor kompleksleri, Futbol sahası, dinlence ve eğlence yerleri, sahil düzenlemeleri gibi hizmetler, Velittin Küçük’ün üç dönem üst üste Gürpınar Beldesi’ne Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetlerin neticesinde gerçekleşti.

Gürpınar halkı modern bir kentte bulunması gereken tüm hizmetler ve bir sürü proje 15 yılda gerçekleşti.. Modern okullar, sağlık ocağı, bankalar, modern konutlar, Bodrumu andıran sahil projeleri, peş peşe hizmete girerken bölgede kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmaya izin verilmedi. Bu çalışmalar Gürpınar’ı İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline getirdi. Gürpınarlı olmanın ayrıcalığını yaşayan insanıyla aynı yolu el ele yürüyen Belediye Başkanı Velittin Küçük düzenlenen tanıtım gezileri ve toplantılarda geride kalan on beş yılın hikâyesini paylaştı yeni Belyikdüzü Kavaklı ve Yakuplu’lularla…

Söz Verdik Yaptık. Şimdi Sıra Beylikdüzü’nde..

Son on beş yıllık hizmet sürecinde Gürpınar’ı yaşanabilen modern bir kente dönüştüren Başkan Velittin Küçük, bölgedeki tüm toplu konutlarda kapalı otopark, çocuk eğlence parkları, yüzme havuzu, spor alanlarıyla projelerle bölgele binlerce yeni konut kazandırdı. Başkan Küçük ‘ün çabalarıyla kanalizasyonu denize akmayan bölgedeki tek ayrıcalıklı yer olan Gürpınar, onlarca devasa projeyle yeni bir vizyon kazandırırken; İstanbul’un bu bölgesinin uzun zamandır ihtiyaç duyduğu sinerjiyi de yakalamasını sağladı.

İstanbul’un yeni cazibe merkezi olan Gürpınar, İstanbullu olmanın kentli duruşunu sadece mimari gelişmelerle değil, bireye yönelik sosyo-kültürel yatırımlarla da, hak ettiği değerde almanın gururunu yaşıyor.

15 yıldır edindiği yerel yönetim tecrübesiyle Beylikdüzü ilçesi sırları içindeki Kavaklı ve Yakuplu’nun sorunlarını çözmek için yola çıkan Başkan Velittin Küçük, “İnsanı ilgilendiren her alanda hizmet vermeye mecburuz. Eğitim, istihdam, güvenlik, sağlık, kültür. Bunlar bizim işimiz değil diyerek kenara çekilemeyiz. Yerel yönetimler vizyonunu geniş tutarak hizmet sürecini vatandaş ile paylaşmalıdır” diyerek önümüzdeki 5 yıl için Beylikdüzü’nün yeni projelerini hazırlıyor.”

Başkan Küçük ,”Bizim Beylikdüzü ilçesi sınırları içindeki, Yakuplu ,Kavaklı ve Gürpınar’ya yapacağımız yeni projelerimizi diğerleri hayal bile edemezler. O yüzden projelerimizin kopyalanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz.” diyor…