BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Elazığ'da 15 bir çiçek tohumu dağıtıldı

Elazığ'da bir dernek, "Her çocuğun bir çiçeği olsun" sloganıyla 15 bin çiçek tohumu dağıttı.

Abone ol
Kentte faaliyet gösteren Goncalar Solmasın Derneği Başkanı ve öğretmen Hacı Ormanoğlu, Öğretmenevi önünde kurduğu stantta büyüklere tohum çocuklara da balon dağıttı.
 
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ormanoğlu, bahara merhaba denilen bugünlerde çocuklarla birlikte çiçek tohumu ekmeyi amaçladıklarını ifade etti. Türkiye'yi yeşillendirmeye kararlı olduklarını ve bunu çocuklarla birlikte yapacaklarını söyledi.
 
Ormanoğlu, "Hedef 2015 yılında 15 bin aileye ulaşmaktır. Aile sevgi çiçeği, kadife çiçeği dağıtıyoruz. Aileler çocukları ile birlikte bu tohumları saksılara, bahçelere, bürolara, sınıflara ekecekler ve her taraf yeşerecek diye düşünüyoruz" dedi.
 
Çocukların hayat içerisinde seyirci değil oyuncu olmasını istediklerini ifade eden Ormanoğlu, şunları kaydetti:
 
"Sahaya insinler, koşsunlar, üretsinler istiyoruz. Üreten insan mutlu olacaktır. Doğan her çocuğumuz için bir ağaç dikelim, her çocuğumuz için bir çiçek ekelim. Bu memleket ancak bu şekilde yeşerir. Nisan yağmurları misali biz yeşertmeye varız. Allah'ın izni ile çok güzel şeyler olacak. Çocuklarımıza zaman ayırmak zorundayız. Bu etkinlikle ailelere şunu söylüyoruz, ne olur çocuklarınızla birlikte yapın, oynayın, çalışın ve çocuklarınızla çiçek ekin."
 
Yapmış oldukları etkinlikte gençlere "Size ait bir şiir, söz, tablo, dikili bir ağacınız, çiçeğiniz var mı" diye sorduğunu belirten Ormanoğlu, "Olmadığını söylüyorlar. Bu içler acısı bir şey, o zaman çocuklarımız üretmeli" diye konuştu.
 
Ormanoğlu, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini kaydederken, stantta çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.