BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

El-Kaide'nin 3 büyük kampı Türkiye'de mi?

Lütfü Türkkan "İsrail'in açıkladığı gibi El-Kaide Terör Örgütü'nün üç büyük kampı Türkiye'de midir?" diye sordu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Türkkan soru önergesinde şöyle dedi:
 

İsrail Ordusu istihbarat sorumlusu Tümgeneral Aviv Kochavi Tel Aviv'de verdiği konferansta Türkiye'de üç büyük El Kaide kampının bulunduğunu söylemiş, bu kampların yerlerini harita üzerinde de göstererek Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa'da kurulduğunu ifade etmiştir.

Bu nedenle;

1-İsrail Ordusu istihbarat sorumlusu Tümgeneral Aviv Kochavi tarafından söylenen Türkiye'de üç büyük El Kaide kampının bulunduğu doğru mudur?

2-Türkiye’deki El Kaide kampları İsrailli komutanın haritada gösterdiği gibi Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa'da mıdır?

3-İsrail’in üst düzey komutanı tarafından açıklanan üç büyük El Kaide kampının Türkiye’de bulunduğu bilgisinden MİT’in ve Genelkurmay Başkanlığı’nın haberi var mıdır, İsrail bu önemli bilgileri Türkiye ile paylaşmış mıdır?

4-Türkiye’deki adı geçen üç büyük El Kaide Kampı ile ilgili olarak MİT ve Genelkurmay Başkanlığı herhangi bir işlem yapmış mıdır veya yapacak mıdır?

5-Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa'daki El Kaide kampları ne zaman ve nasıl kurulmuştur, ülkemizde bu terörist örgütün başka kampı var mıdır, var ise nerelerdedir?

6-El Kaide gibi bir terörist örgütün kamplarına Türkiye’nin ev sahipliği yapması uluslararası hukuka göre suç işlenmesi anlamına gelmez mi?