BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünya devi e-kitap bölümünü kapatıyor

Dün işçi çıkarma ve tv bölümünün satılabileceği haberlerinden sonra kar getirmeyen e-kitap bölümünün de kapanacağı haberi geldi.

Abone ol

Japon teknoloji devi Sony'den bir kötü haber daha geldi. Dün işçi çıkarma ve tv bölümünün satılabileceği haberlerinden sonra kar getirmeyen e-kitap bölümünün de kapanacağı haberi geldi.

İçinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için kâr etmeyen bölümleri birer birer tasfiye etmeye başlayan Sony ilk olarak VAIO bilgisayar bölümünü Japan Industrial Partners’a satmış, televizyon bölümü içinde yeni seçenekleri masaya yatırmıştı. Son olarak 5 bin işçi çıkarma kararı alan Sony, e-okuyucu bölümünün kapısına kilit vuracağını açıkladı.

Kısa bir süre önce kâr etmediği için e-okuyucu donanım üretimini sonlandıran şirket, ABD ve Kanada'daki Reader e-kitap mağazasının Mart ayı sonunda kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor. Tüm Reader hesapları ise Kobo'nun bünyesine aktarılacak. Bu işlem için Kobo ile özel bir anlaşma yapan Sony, belirli Xperia cihazlarında Kobo uygulamasını da önyüklü olarak sunacak.
Sony ilerleyen günlerde reader kullanıcılarına hesaplarını nasıl transfer edeceklerini email yoluyla bildirilecek.