BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ekşi Sözlük hakkında suç duyurusu

Hz. Muhammed ve Müslümanlara hakaret gerekçesiyle, Ekşi Sözlük hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Her Yerde Adalet Platformu, Hz. Muhammed ve Müslümanlara hakaret gerekçesiyle, Ekşi Sözlük hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Her Yerde Adalet Platformu, Hz. Muhammed ve Müslümanlarla ilgili "hakaret içeren ifadelere" yer verdiği gerekçesiyle, internet sitesi Ekşi Sözlük hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde; ''www.eksisozluk.com'' adresinde yayımlanan yazıda, bir dinin kutsal değeri olan Hz. Muhammed'e hakaret edildiği, tahkir edici ifadeler kullanıldığı kaydedilerek, şüpheliler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "aşağılama" suçlarından dava açılması talep edildi.

Platformun Genel Başkanı Özkan Öztürk, Konya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, sosyal medya ve ulusal medyada bazı yazarların İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerde bulunduklarını söyledi.

Hukuk sistemlerinin, milletin inanç ve değerlerini korumak zorunda olduğunu belirten Öztürk, "İslam dininin kutsallarını ve Peygamber Efendimizi aşağılayan ve tahkir eden Ekşi Sözlük yazarları ve bu yazarların yorumlarını internet sayfasında yayımlayan Ekşi Sözlük yöneticileri hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.