BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Zanlı, otostop yaparak bindiği otomobilde yakalandı

Adana’da eşini ve sevgilisi olduğunu iddia ettiği şahsı öldürdüğü ileri sürülen katil zanlısı, otostop çekerek bindiği otomobilde yakalandı....

Abone ol

Adana’da eşini ve sevgilisi olduğunu iddia ettiği şahsı öldürdüğü ileri sürülen katil zanlısı, otostop çekerek bindiği otomobilde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Hanedan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kısmi felç olan ve psikolojik rahatsızlığı nedeniyle Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören Yakup Y., eşine, anne ve babasına şiddet uyguladığı için mahkeme kararı ile evden uzaklaştırıldı. Ancak Y., eşinin kendisini Çetin A. ile aldattığını ileri sürerek 20 Temmuz günü Dumlupınar Mahallesi’ndeki evine gitti. Yakup Y., önce 3 çocuğunun annesi Songül Y.’yi, ardından da aynı sokakta oturan Çetin A.’yı tabancayla vurdu. Eşi ile Çetin A.’nın ilişki yaşadığını iddia eden katil zanlısı, olaydan sonra kaçarken, genç kadın olay yerinde öldü. Çetin A. ise kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındıktan 5 gün sonra hayatını kaybetti. Çetin A. hayatını kaybettikten sonra, polis operasyonlarını sıklaştırırken, bu arada D-400 karayoluna çıkan zanlı, bir otomobile el kaldırıp durdurarak, "Ben çarşıya doğru gidiyorum siz de o tarafa gidiyorsanız beni bırakabilir misiniz?" dedi. Bunun üzerine zanlı otomobile alınırken, otomobil Güney Kuşak Bulvarı’yla Bakımyurdu Caddesi’nin kesiştiği noktadan geldiği sırada, uygulama yapan yunus ekipleri otomobili durdurdu. Katil zanlısı, yunus ekipleri tarafından tanınınca yakalandı. Yapılan üst aramasında ise, olay anında kullandığı silah bulundu. Yakup Y. daha sonra, Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne getirildi. Sorgusu sırasında susma hakkını kullanan şahıs, adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına, çocuklarının gösterilmediğini, ilaçlarının verilmediğini ileri sürerek, "Eşimi komşum kaçırmıştı, eşimi kaçırıp denize Karataş’a götürmüştü" dedi.
(İHA)