BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu iktidara meydan okudu! 'Kapıyı devirir girerim o toplantıya!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da depremle ilgili toplantılara bundan önceki süreçte davet edilmediğinin hatırlatılması üzerine " “İmamoğlu giremeyecekmiş; kapıyı devirir gireriz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesine yardım için lojistik merkeze dönüştürülen Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Elindeki verilere göre Hatay'ın yüzde 55'inin yıkıldığını belirten Ekrem İmamoğlu, "Deprem bölgesinde yıkılan binaların yüzde 45'i son 20 yılda yapılmış. Yani büyük deprem felaketini yaşadıktan sonra. Hatay'ın yüzde 55'i gitti. Bundan utanmayacak mıyız?" dedi.

Neymiş İmamoğlu giremeyecekmiş!

Ekrem İmamoğlu, Mirgün Cabas'ın iktidarın geçmişte gerçekleştirdiği depremle ilgili toplantılara İBB Başkanı olarak çağrılmamasını hatırlatması üzerine İmamoğlu, “İmamoğlu giremeyecekmiş; kapıyı devirir gireriz" dedi. Gazetecilerin “İstanbullular binaları için ne yapmalı” sorusuna da İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Evlerin yüzde 40'ına sokulmadık

- Bizim ‘İstanbul yenileniyor' internet sitemiz var. Bize her türlü başvuruyu yapabilecekleri mekanizmalar var. Biz zaten bu konuda çalışır durumdayız. Bize başvurabilirler.

- Bizim bu konuda acil tespit mekanizmalarımız var. Daha detaylı tespitler için farklı laboratuvarlar devreye girebilir. Biz acil tespit konusunda destek vermeye hazırız.

- Bu konuda ekiplerimiz de var. Ama şu da var. Daha önce sahada yaptığımız acil tespit çalışmalarında evlerin yüzde 40'ına sokulmadık. Şimdi tabii ki herkes çağırıyor.

- Bir anda 10 binlerce binaya cevap veremeyebiliriz. Biz 1.5-2 yıldır çalışıyoruz zaten. Belki de şu an bize soru soranların acil tespitle ilgili cevapları da bizde olabilir.

- Belli bölgeleri bitirdik çünkü. Yaklaşık 10-11  ilçede ciddi yol aldık. Bizimle ALO 153 ve internet sitemiz üzerinden irtibat kurabilirler.

Sitene Ekle