BIST 10.339
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.462,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ekovitrin 'Yılın Bakanı'nı seçti

Ekovitrin Dergisinin "Yılın Starları Ödül Töreni"nde "Türkiye'de Yılın Bakanı"a ödülünü takdim etti.

Abone ol

Ekovitrin Dergisinin "Yılın Starları Ödül Töreni"nde "Türkiye'de Yılın Bakanı" ödülüne layık görülen Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte sadece siyaset alanında ödül aldıklarını belirterek, "Ben de ekonomiden sorumlu değilim, ancak takdir böyle, buna saygı gösteriyorum" diye konuştu.

Yıllardır siyasetin içerisinde yer aldığını ifade eden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonominin güçlenmesi, ekonominin rayında yürümesi, ekonominin kendini geliştirmesi, özellikle serbest piyasa ekonomisi içerisinde rekabetin, kalitenin, yarışın dünyadaki ürünlerle yarışabilecek noktaya gelmesinin tek bir yolu var; o da siyasi istikrarın olması. Kesinlikle şunu söylemiyorum; 'Tek partili bir iktidar var ve siyasi istikrar sadece buna bağlı'. Hayır, bu çok önemli. Özellikle son 30 yılda koalisyonlar dönemini yaşamış bir ülkede tek başına güçlü bir iktidarın karar almasının, aldığı kararı icra etmenin sürat sağladığını, güven sağladığını bilen bir insanım. Ancak siyasi istikrar derken böyle bir güçlü iktidar yanında güçlü bir muhalefete ihtiyaç olduğunu, Türkiye'deki demokratik kurumların kendi yetki ve görevleri içerisinde çalışmasının, toplumsal barışı mutlaka gerçekleştirmenin, sosyal adaleti sağlamış olmanın ve ayakları üzerinde durabilecek noktada finans kuruluşlarının güçlü olmasının, gayri safi milli hasılanın büyümesinin, her yıl büyüme hızının güvenli bir biçimde artmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Dünyada global bir ekonomik kriz yaşandığını anımsatan Arınç, Türkiye'de çok ekonomik krizler görüldüğünü, bunların hep iç kaynaklı olduğunu, ancak son 3 yıllık krizin dış kaynaklı olduğunu kaydetti.

Arınç, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye de bundan zarar görecekti ve elbette gördü. Ülkemizin son yaşanan ekonomik krizden olabildiğince daha az zararla çıktığına ve önümüzün çok daha açık olduğuna, ufkumuzun çok daha güzel olduğuna inanıyorum. Türkiye'de ekonominin güçlü olduğunun en büyük kanıtı, eskilerin bir sözü vardır 'Halep oradaysa, arşın burada' diye, ben de Türkiye burada, Yunanistan orada diyebiliyorum. Türkiye'de hem ekonomi yönetiminin, hem de ekonomideki sağlam ayakların ne kadar güçlü olduğunu görüyor ve bundan memnuniyet duyuyorum."