BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Gezicilere destek!

MHP ve CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gezi Parkı eylemlerine destek vermiş!

Abone ol

MHP ve CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayla gündem olmuştu.

26 Kasım 2013'te Cumhuriyet gazetesine röportaj veren İhsanoğlu, Gezi Parkı eylemleri için "Bu mesele çevre hassasiyetiyle doğdu. Ve doğduğu nokta haklıdır" yorumunda bulunmuştu.

İşte çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Gezi için söyledikleri...

"İnsanların çevre konusunda, şehrin düzenlenmesi konusunda bir fikir beyan etme hakkı vardır. Şahsen ağaçların kesilmesine karşıyım ama tarihi binaların yeniden inşa edilmesine taraftarım. Biz zaten İstanbul’da çok şeyi yıktık. O bakımdan Gezi olaylarının başlangıç noktasını anlayışla karşılıyorum fakat sonra aldığı şekil beni rahatsız etti. Orada gelip arabaları yakmak, dükkânları yağmalamak ateşe vermek; bunlar kabul edilecek şey değil."

SURİYE ÖNERİSİ ERDOĞAN'I KIZDIRMIŞTI

Aynı röportajda Suriye'deki olaylara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İhsanoğlu, "Suriye’de de “Esad’lı geçiş” önerisiyle Erdoğan'ı kızdırmıştı.

İhsanoğlu şöyle demişti:

“2. Cenevre”nin olması lazım. Aslında '2. Cenevre'nin görevi, Cenevre 1'de varılan anlaşmayı imzalamak. Şimdi kimyasal silahlarla ilgili Güvenlik Konseyi kararına “Cenevre 1” metni bağlandı. Bu bir adımdır. Cenevre 2'nin yapılması ve anlaşmaya varılması çok gereklidir. Ama engeller var. 2. Cenevre'de, 1. Cenevre'de varılan mutabakatın gerisine düşmemek lazım. Bir geçiş dönemi lazım.

Geçiş döneminde Esad kalabilir mi?

Bu “Cenevre 1”de zaten var. Yani mevcut rejimle anlaşarak geçiş lazım. “Cenevre 1”de varılan esaslar üzerine anlaşarak bunu aşmak lazım.