BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.388,36
HABER /  POLİTİKA

Ekimde erken seçim

Baykal, İstanbul'daki kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

CHP lideri, Deniz Baykal “Anayasa Mahkemesi kapatma kararını Ağustos’ta verirse, Ekim’de erken seçim olur. Eylül gibi karara bağlarsa, o zaman Mart 2009’daki yerel seçimler ile genel seçim yapılır. Aradaki süre içinde ise bir ara seçim hükümeti kurulur” dediği belirtildi.

CHP’ye yeni katılımlar

Yerel seçimler için çalışmalarını başlatan CHP lideri Baykal, sağ partilerden, başarılı olmuş yerel yöneticileri partisine katacak. Bunlardan ilki, milletvekili adayı olmak için Ereğli Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden, ancak aday olduğu parti DP’nin baraj altı kalması nedeniyle milletvekili seçilemeyen Halil Posbıyık. 3 Haziran’da ise İstanbul Ömerli Belde Belediye Başkanı, ANAP’lı Erdal Yılmaz, Celaliye Belde Belediye Başkanı DP’li Rıdvan Yavuz, Taşdelen Belde Belediye Başkanı, ANAP’lı Hüseyin Sipahioğlu, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı, DP’li İbrahim Uyar ve Ordu Yeşilce Belde Belediye Başkanı, DSP’li Yekta Aydın’ın, CHP’ye katılacakları öğrenildi. VATAN’ın edindiği bilgilere göre İstanbul’da iki AKP’li ilçe belediye başkanı da CHP ile temas halinde.

Geldikleri gibi gidecekler

ÇORUM’DA düzenlenen ‘Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri’ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal şöyle konuştu: “Türkiye, değişimin eşiğinde. Sizler de bunun farkındasınız. Bu dünya kimseye kalmamıştır. İktidar ebet müddet değildir. İktidarlar gelir geçer. Yine böyle bir dönemin içine girer gibiyiz. Bunun emareleri ortaya çıkıyor. Geldiler, geldikleri gibi de gidecekler.”