BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.505,55
HABER /  POLİTİKA

Abla Öcalana el öpme yarışı

DTP'nin kongresinde bildik manzalar vardı. PKK bayrakları açıldı. Öcalan için 'sayın' dendi. Abla Öcalan baş tacı edildi.

Abone ol

Kongreye PKK bayrakları ve PKK lehine atılan sloganlar damgasını vurdu. Abdullah Öcalan'ın ablasının da katıldığı kongrede aralarında Sabahat Tuncel ve Pervin Buldan'ın da bulunduğu bazı milletvekilleri yöresel kıyafetlerle katıldı.

 DTP KONGRESİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER



Öcalan'ın ablası Havva Keser protokolde otururken, partili kadınlar el öpme kuyruğuna girdi. DTP'li kadın vekiller Keser'in yanından ayrılmazken bol bol sohbet ettiler.

DTP Kadın Meclisi 1'nci Olağan Genel Kurulu'nda PKK lehine sloganlar atılırken, DTP Genel Başkan Vekili Emine Ayna'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, her ailenin 3 çocuk sahibi olması yönündeki sözlerini hatırlatan Ayna, bunun hem kadınlar hem de Kürtlerin özgürleşmesine karşı geliştirilen bir proje olduğunu ileri sürdü.

AYNA ÖCALAN İÇİN "SAYIN" DEDİ

Konuşması sırasında terör örgütü elebaşına "sayın" diye hitap eden Ayna, terör örgütü elebaşına "sayın" denmesinin suç kapsamında olmasını da eleştirdi.

Ayna, "Sayın Abdullah Öcalan yasal biridir, legal biridir. Bizlerin de onu diğer insanlar kadar dikkate alma veya almama hakkımız vardır. Bizler Demokratik Toplum Partisi olarak onun barışı geliştirmek için gösterdiği niyeti önemsiyoruz ve bu girişimlerinin barış ve demokrasi yanlıları tarafından da desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve kendisinin barış girişimlerini destekliyoruz" görüşünü ifade etti.

DTP Kadın Meclisi Sözcüsü Türkan Yüksel ve "Türkiye Barış Meclisi" adına bir konuşma yapan Şükran Gürbüz de terör örgütü elebaşı Öcalan'a "sayın" diye hitap ettiler.