BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.507,67
HABER /  POLİTİKA

Türkeşin 48 yıllık sünnet sırrı

Alparslan Türkeş'in oğlu, Tuğrul Türkeş 48 yıl sonra sünnet sırrını açıkladı. Bakın Türkeş nerede sünnet olmuş?

Abone ol

27 Mayıs'ın kudretli albayı Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, tam 48 yıllık bir sırrını açıkladı. Türkeş 48 yıl önce, darbeden hemen sonra, sünnetinin Çankaya Köşk'ünde yapıldığını söyledi.

KOMUTAN ÇOCUKLARINA ÇANKAYA'DA SÜNNET

Cumhuriyet tarihinin ilk askeri darbesi 27 Mayıs'ın 48. yıldönümünde ilginç bir ayrıntı gün ışığına çıktı. Darbenin ardından komutanların çocuklarına Çankaya Köşkü'nde toplu sünnet düğünü yapıldığı ortaya çıktı.

ABDULLLAH GÜL ŞAŞIRDI

Sünnet olanlar arasında bugün MHP Ankara Milletvekili olan, 27 Mayıs sabahı müdahalenin bildirisini radyodan okuyan dönemin Albayı Alparslan Türkeş'in oğlu Yıldırım Tuğrul Türkeş de vardı. Türkeş, Çankaya Köşkü'nde sünnet olduğunu bir davet sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de aktardı. Gül, "Gerçekten mi?" diye şaşkınlığını dile getirdi.

EMİR BÜYÜK YERDEN...

Türkeş, 1960 Temmuz'unda düzenlenen sünnet düğününü şu şekilde aktardı: "Babam beni sünnet ettirecek, o zaman komutanlarla sohbet sırasında bunu gündeme getiriyor. Sünnet çağına gelmiş diğer komutanların çocukları da ortaya çıkıyor. Sünnet edilecek çocuk sayısı 8-10 kişiyi bulunca, Cumhurbaşkanı Gürsel devreye giriyor. Gürsel Paşa, ‘en iyisi sünnet düğününü Çankaya Köşkü'nde yapalım' teklifinde bulunuyor. Emir büyük yerden. Bir de resepsiyon türü bir şey verildi.” 

Kaynak: Bugün / Düzgün KARADAŞ