BIST 10.195
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.468,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Eker Diyarbakır için umutlu konuştu

Eker Diyarbakır için umutlu konuştu

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yeni bir anayasa için millete söz verdiklerini, bu anayasanın yapılması yönünde gayret içerisinde olacaklarını bildirdi.

Eker, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yemekte, bu dönemde kendisiyle birlikte seçilen milletvekilleriyle Diyarbakır'a layık olmaya gayret göstereceklerini, sorunların çözümü için Hükümet olarak kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve Diyarbakır'ın gelecekte daha bir şehir olması, kalkınması, ticari bir merkez olması ile sağlık, spor, kültür ve enerjisiyle hayatın bütün alanlarındaki sektörlerde hayata geçirilecek projelerin ajandalarını oluşturacağını kaydeden Eker, şöyle dedi:

''Türkiye'nin sorunlarının çözümünde yeni bir anayasa için milletimize söz verdik. Bu anayasanın yapılması yönünde gayret içerisinde olacağız. 326 milletvekilimiz var. Yeni dönem parlamentosunda 326 arkadaşımız Türkiye'ye istikrar içerisinde hizmet verecek, milletimize layık olacaktır. Bu hedefle çalışacağız. AK Parti kuruluşundan bu yana ilk genel seçimde yüzde 35 oranında oy oranında iktidara geldi. Sonra yüzde 47, bu seçimde de yüzde 50 oranında oy aldı. Bu ne Türkiye'de görülmüş bir başarıdır ne de dünyanın başka yerinde kolay kolay rastlanabilecek bir başarıdır. Avrupa'nın demokrasisi eski olan ülkelerinde bile 3 dönem art arda oyunu yükselterek iktidara gelen parti neredeyse yoktur. Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin gücünü artırıp küresel bir aktör olması önemlidir. Türkiye bu yolda gelişiyor. Bütün bunun sağlanmasında bize büyük sorumluluk ve görev düşüyor.''

Eker, bölgenin ve Diyarbakır'ın sorunlarının çözümü için büyük çaba gerektiğini bildiklerini, bu çözümleri herkesin desteğiyle hayata geçireceklerini söyledi.