BIST 10.158
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.469,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Özak başarının sırrını anlattı

Bakan Özak başarının sırrını anlattı

Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, 12 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili olarak ''Bu başarı neden oldu? Milletimize yalan konuşmadık, doğruları söyledik ve onları aldatmadık. Halka hizmetin ibadet olduğu anlayışıyla çalıştık'' dedi.

Bakan Özak, 12 Haziran genel seçimleri sonrasında başlattığı ziyaretler kapsamında Beşikdüzü ilçesinde bir dizi temasta bulundu.

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Bakan Özak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde üçüncü dönemde ilk defa oylarını yükselten ve iktidara tek başına gelebilen bir parti olduklarını vurguladı.

Özak, Beşikdüzü ilçesinin 'solun kalesi' şeklinde adlandırıldığını ifade ederek, ''Beşikdüzü ilçesinde bu başarıyı almak öyle kolay bir iş değil. İnsanlar takım tutar gibi parti tutuyorlarsa yapılan hizmetleri görmüyorlarsa bunları değiştirmek çok zor. Ama biz sabırla güler yüzle ve 'gel kardeşim' demekle bu işi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz'' dedi.

AK Parti'nin seçimde elde ettiği başarıyı değerlendiren Özak, ''Bu başarı neden oldu? Milletimize yalan konuşmadık, doğruları söyledik ve insanları aldatmadık. Halka hizmetin ibadet olduğu anlayışıyla çalıştık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, anlayışıyla çalıştık. Yapılan okullar, duble yollar ve hastaneler önemli ama, esas önemli olan sizlerin buradaki oyunuza sahip çıkmaktır. Biz sahip çıkıyoruz'' diye konuştu.

''TRABZONSPOR'U KÜÇÜLTTÜLER''

Özak, seçim öncesinde Trabzonspor üzerinden siyaset yapmaya çalışanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Zaman zaman Trabzonspor'lu olan ve siyaseti spora karıştıran küçük düşünceli insanlar. Halbuki onlar kısa pantolonla gezinirken biz Hüsamettin'le orada top oynuyorduk. Bize numara çekmeye kalkıştılar. Ne oldu sonuçta? Millet, 'bırakın palavra atmayı. Biz senin de Faruk Özak'ında Başbakan'ında nasıl Trabzonspor'lu olduğunu çok iyi biliyoruz' dedi. Başbakanımız da bu konuda gereken cevabı verdi. Trabzonspor'u küçülttüler. Halbuki Trabzonspor başarılıydı. Bu başarıda benim de gayretim vardır. Trabzonspor üzerinde rey almak isteyip, o küçük gençleri kışkırtıp, aleyhimize slogan attıranlar bugün Trabzon'da gezemiyorlar. Ama biz geziyoruz.''

''Partilerine oy veren ya da vermeyen'' şeklinde bir ayrıma gitmediklerini, amaçlarının tüm Türkiye'ye hizmet etmek olduğuna işaret eden Özak, ''Biz CHP de MHP de iyi olsun istiyoruz. Onlar iyi olsun ki biz daha iyi olalım. Muhalefet elbette olacak. Bize oy verenlere de oy vermeyenlere de hizmet edeceğiz'' dedi.