BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  SAĞLIK

Egzersizle fit olun yoğurtla tok kalın

Yaz yaklaşıyor. Fit bir vücut için çalışırken sağlığınızı yitirmenin anlamı yok. İşte fit ve sağlıklı bir vücudun sırları.

Abone ol

Haftada üç gün kahvaltıya yumurtayı eklemeniz; kek ile sütü, makarna ile yoğurdu bir arada yemeniz; kivi, armut gibi meyvelerden vazgeçmemeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirirken sağlıklı bir bahar geçirmenizi sağlayacak

Yaz mevsimine girmemize çok az kaldı. Çoğumuz deniz kıyısında giyeceğimiz mayoları hayal etmeye şimdiden başladık. Bir taraftan da fazla kilolarımızdan kurtulmak için diyet programları arıyoruz.

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Banu Kazanç'a göre, baharı yorgun değil güçlü geçirebilmek ve metabolizmayı hızlandırabilmek için öncelikle güne iyi bir kahvaltıyla başlamalısınız.

Ekmek ve peynirin yanı sıra haftada 3 gün yumurta yemeniz sizi tok tutacak ve enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

Bunun yanı sıra sofranızda daima yoğurda yer vermelisiniz. Ara öğünlerde mevsim meyveleriyle renklendireceğiniz yoğurt, sizi hem tok tutacak hem de bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Ayrıca bol su içmek yağların vücuttan atılmasını sağlarken vücudunuzun su tutmasını da önler.

EGZERSİZ İŞTAHI AZALTIR

Kazanç, 'Egzersiz, metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca iştahınızın azalmasına da yardımcı olur. Beyaz un, kek, mısır, çay şekeri, bal, patates, makarna gibi glisemik indeksi yüksek, hızla kana karışan ve kan şekerinizi hızla yükseltip bir süre sonra tekrar acıkmanıza neden olacak bu yiyecekleri çok sınırlı tüketmeye çalışın. En azından bu yiyecekleri yerken yanında süt, yoğurt, ayran gibi proteinli yiyecekler ekleyin. Böylece insülin hormonu daha kontrollü salgılanabilir ve kan şekeriniz düzenli olur. Şeker ihtiyacını karşılamak için kivi, elma, çilek, portakal, armut gibi meyveleri ara öğünde tüketebilirsiniz' diye konuştu.

SPOR YAPIN

Sizin için en faydalı fiziksel aktivitenin yüzme olacağını unutmayın ve haftada 2-3 gün yüzmeye çalışın. Yapamıyorsanız, haftada en az 3 gün açık havada 30-45 dakika tempolu yürüyün.