BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL

İşini bilir hakim de varmış

Rüşvet ile Bilirkişi raporu hazırlayan çeteye yönelik operasyona bir hakimin de adı karıştı. Bakanlık soruşturma başlattı.

Abone ol

İstanbul'da yürütülen 'bilirkişi çetesine' ilişkin soruşturmaya ilginç bir isim de  karıştı. Çete ile görüştüğü tespit edilen bir icra hakimi hakkında da soruşturma başlatıldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul adliyelerinde görevli dört icra müdürüyle, icra mahkemelerine rapor yazan bilirkişilerin de aralarında bulunduğu 18 kişiyi gözaltına almıştı.

Akşam gazetesinden Soner Arıkanoğlu'nun haberine göre şüpheliler, bazı şirketler hakkında açılan iflas davalarının seyrini, rüşvet karşılığında gerçeğe aykırı bilirkişi raporu hazırlayarak değiştirmekle suçlanıyor.

Operasyona, Beyoğlu Adliyesi'nde görevli bir asliye icra mahkemesi hakiminin de adının karıştığı öğrenildi. İsmi gizli tutulan hakimin, çetenin gözaltındaki üyeleriyle telefonla görüşürken dinlemeye takıldığı belirtildi.

MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

Bilirkişi çetesiyle birlikte hareket ettiği saptanan icra hakimi, Adalet Bakanlığı'nın izni gerektiği için gözaltına alınamadı. Mali polisin, icra hakimine ilişkin bulguları Adalet Bakanlığı'na ilettiği, bakanlığın da hakimle ilgili iddiaları soruşturmak üzere İstanbul'a müfettiş gönderdiği öğrenildi.