BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL

Anne, bizi babamın katiline götür

Zirve Kitapevi'nde katledilen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşinden çarpıcı açıklamalar geldi.

Abone ol

Zirve Katliamı'nda eşini kaybeden Suzanna Geske konuştu: "Duruşmalarda katil zanlılarını izliyorum. Hareketleri çocukça. Onlar kullanıldı. Çocuklarım babalarını öldüren gençleri soruyor, görmek istiyor. Cezaevinde ziyaret edeceğiz"

Türkiye, 18 Nisan 2007 günü, Malatya'dan gelen haberle sarsıldı. Zirve Yayınevi'ni basan 5 genç, 'misyonerlik yaptıkları' gerekçesiyle, Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'i boğazlarını keserek öldürmüştü. Katliamın 3. yıldönümüne 3 gün kala Geske'nin eşi Suzanna Geske Malatya'daki evinin kapılarını Akşam gazetesine açtı. 3 çocuk annesi Geske, yaşadıkları 3 yılı, beklentilerini, davaya ilişkin görüşlerini paylaştı.

- BU GENÇLER KULLANILDI: Yargıya güvenim sonsuz. Ergenekon ya da başka bir örgüt ama cinayetin ardında gizli güçler olduğuna inanıyorum. Katil zanlısı gençleri birilerinin yönlendirdiğine inanıyorum. Tek isteğim gizli ellerin bulunması. Olay hemen kapatılsaydı o zaman üzülürdük. Çünkü arkadaki güçler bulunmadan dava sonuçlanırsa 5 gencin hayatı kararacak.

- ONLAR MASUM, İLK GÜN AFFETTİM: Kullanılan gençleri masum buluyorum ve ilk günden affettim. Onlara karşı nefret duygum yok. Duruşmalarda onları izliyorum. Ne giymişler, ne yapıyorlar, kilo almışlar mı? Her hareketleri çocukça. Onlar için de üzülüyorum. Sadece benim hayatım değil, onların hayatı da karardı.

- ZİYARETLERİNE GİDECEĞİZ: Çocuklarım her gün babalarını öldüren gençleri soruyor, onları görmek istiyorlar. Yargılama bitince cezaevinde ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Ziyarete çocuklarımı da götüreceğim. Gençlerle görüşerek perde arkasındaki sırlarla ilgili belki bilgi bulabilirim.

- KİTAP HAYALİNİ BEN GERÇEKLEŞTİRDİM: Eşimin çok iyi bir Türkçe'si  vardı. Zirve Yayınevi'nde kendisi çalışmıyordu. Arkadaşının ofisiydi. Açıklamalı kutsal kitabı yazıyordu. Ölmeden 8 yıl önce hazırlıklarına başlamıştı. Onun bıraktığı çalışmaya ben devam ettim ve 3. ölüm yıldönümüne kitabı yetiştirdik.

- TÜRK VATANDAŞI OLMAK İSTİYORUZ: Yetkililerden en büyük beklentim çocuklarım ve benim Türk vatandaşlığına alınmamız. Malatya'da turist olarak yaşıyoruz. Türkiye'yi kendi memleketimiz kadar seviyoruz. Bu ülke daha demokratik olabilir. Bunun başarılacağına inanıyorum.

- HIRİSTİYANLARA BAKIŞ DEĞİŞMEDİ: Türkiye'de Hıristiyanlara bakış açısı henüz değişmedi. Malatya bize sahip çıkarak bu kötü örneği ortadan kaldırdı. Malatyalılar bizleri, neler yaptığımızı bildiği için sorun yaşamıyoruz. Yargılamadan sonra da Türkiye'de yaşayacağız. Kızım burada üniversiteye başlayacak.

KARAR BUGÜN ÇIKABİLİR

Davanın 25. duruşması bugün. Tarafların esas hakkındaki savunmaları alınacak. Son duruşmada tutuklu sanık Emre Günaydın için, 'terör örgütü liderliğinden'   22 yıl, '3 kişiyi öldürmekten' 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'hürriyetten mahkum bırakmaktan' 63'er yıl ve 'yağmaya teşebbüsten' 16 yıl istendi. Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler hakkında 'terör örgütü üyeliğinden' 15'er yıl, '3 kişiyi kasten öldürmekten' 3'er kez müebbet, '3 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan' 63'er yıl, 'yağmaya teşebbüs suçundan' 16'şar yıl hapis talep edildi. Kürşat K., Mehmet G., Varol B.A. ve Hüseyin Y. ise beraatları istendi.

AVUKAT ERGENEKON'DA ISRARLI

Avukat Erdal Doğan, 'Cinayetin arkasında Ergenekon'un olduğunu hep söyledik. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor da söylediklerimizi kanıtlamış durumdadır' dedi.