BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  DÜNYA

Eğitimde ciddi bir mesafe aldık

Eyüp’te iki okulun açılışını gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yılbaşından beri 3 bin 350 derslik yaptıklarını belirterek, ...

Abone ol

Eyüp’te iki okulun açılışını gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yılbaşından beri 3 bin 350 derslik yaptıklarını belirterek, yıl sonuna kadar 3 bin 900 dersliği daha eğitime kazandıracaklarını söyledi. Vali Mutlu, "Eğitimde ciddi bir nefes aldık" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp’te İl Özel İdaresi tarafından eğitime kazandırılan 40 derslikli Esentepe İlkokulu ile 48 derslikli Şehit Başçavuş Murat Taş İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Depreme dikkat çeken Vali Mutlu, "Risk altındaki Esentepe İlköğretim Okulumuzu artık depreme karşı güçlendirelim diye yıkıp yeniden yaptığımız okulun açılışını yapmaktan bahtiyarız. İstanbul’un en önemli problemlerinden bir tanesi depreme hazırlıklı olmak. O nedenle başta okullarımız, sağlık tesislerimiz, yollarımız olmak üzere hepimizin bu konuyla ilgili duyarlılığımızı geliştirmesi ve bu şehirde depreme yüzde yüz hazır hale gelebilmesi önem arz ediyor" diye konuştu.
Vali Mutlu, İl Özel İdaresi ile birlikte depreme karşı güçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İstanbul’da bir yıl içerisinde eğitime yaptıkları yatırımları anlatan Vali Mutlu, şunları söyledi:
"Bu yılın Ocak ayından bugüne kadar açmış olduğumuz okullardaki derslik sayısı 3 bin 350’yi buldu. Bu çok önemli bir rakam. Yıl sonuna kadar bitireceğimiz, faaliyette olan okullarımız var. Bunları bitirdiğimizde bunlara 2 bin 900 derslik daha ilave edeceğiz. Bu İstanbul’da eğitimde bir rekor yılıdır. Eğitimde ciddi bir nefes aldık."
Vali Mutlu, okulların açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesti. Törende öğrencilerin mehter gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.
(İHA)