BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,14
ALTIN 2.473,37
HABER /  DÜNYA

30 Senedir yatırla yaşıyor

Niğde’de 84 yaşındaki Fatma Kulplu, 30 yıldır bir odasında yatır bulunan evinde tek başına yaşıyor.<br/>Eski Saray Mahallesi’nde birçok vata...

Abone ol

Niğde’de 84 yaşındaki Fatma Kulplu, 30 yıldır bir odasında yatır bulunan evinde tek başına yaşıyor.
Eski Saray Mahallesi’nde birçok vatandaş tarafından ziyaret edilen yatırın 50 yıldır kendi evlerinde olduğunu ve 30 yıldır da tek başına yaşadığını söyleyen Fatma Kulplu, yatırın daha önce evin bahçesinde olduğunu belirterek, “Bu eve çıkalı 50 yılı geçti. Bu yatır, bu evi yaptırmadan önce evin bahçesinde duruyordu. Eşim de bu yatırı hiç zarar vermeden evin içerisine aldı. Yatırın kim olduğunu bilmiyorum. Ziyarete gelenler için kapıyı açarım. Evde olmadığım zaman da pencereyi açık bırakırım. Vatandaşlar dualar eder. 30 yıldır tek başıma yaşıyorum bu yatırla. Ne gelenim ver ne de gidenim. Yatır benim arkadaşım gibi, o beni bekliyor, ben de onu” dedi.
Eski Saray Mahallesi Muhtarı Rüstem Kaplan ise, yatırda Nusrettin Hazretlerinin bulunduğunu ifade ederek, “Yatırda Nusrettin Hazretleri bulunuyor. Bu sokağın ismi de Nusrettin Hazretleri Sokağı’dır. Bu yatır eskiden bahçedeydi. Bunun üzerine bazen bulaşık suyu akıtıyorlardı. Bunun üzerine bu yatır ev sakinlerinin rüyasına geldi. Rüyada, “Benim üzerime bulaşık suyu akıtma. Bunu başka bir yere akıtın. Ben bir yatırım, size bereketliyim” demesine rağmen ev sahipleri oralı olmadı. Kızlarının biri felç oldu” iddiasında bulundu.
(İHA)