BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BDP’li vekil de kandırıldık dedi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Toplum yeni bir anayasa yapma vaadi ile kandırılmıştır, bütün ümitleri sokakta bırakılmıştır. Aynen ...

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Toplum yeni bir anayasa yapma vaadi ile kandırılmıştır, bütün ümitleri sokakta bırakılmıştır. Aynen evlendirilme vaadi ile evden kaçırılan, duyguları istismar edilen kız gibi” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında engellilerin bir toplumun en önemli sorunlarının başında yer aldığını belirten Altan Tan, mevcut hükümet döneminde engellilerle ilgili önemli adımların atıldığını fakat bunların yetersiz olduğunu söyleyerek, “Hükümet engellilerle ilgili önemli adımlar attı, bunun hakkını teslim etmek lazım” diye konuştu. Bakan Fatma Şahin ve Bakan Faruk Çelik’in engellilerin ataması için taahhüt ettiklerini iddia ettiği kısmın yüzde 28’lik kısmının atamasının yapıldığını kaydeden Tan, “Hükümetin atacağı olumlu adımın yanındayız. Bu mesele basit oy hesaplarına, günlük siyasi polemiklere malzeme edilecek bir mesele değildir. Acilen yapılması gereken, taahhüt ettikleri rakamlardaki atamaları gerçekleştirmeleridir” şeklinde konuştu.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarıyla ilgili 4 partinin anayasada uzlaşmalarının söz konusu olmadığına dikkat çeken Tan, “Yeni bir anayasanın yapılmasını gerektiren ana ihtiyaç maddelerinde mevcut 12 Eylül anayasası ile daha da katılaşan paradigmadan asla taviz vermek istemiyorlar” diyerek hükümeti eleştirdi.

HAŞİM KILIÇ’A DESTEK
AK Parti’yi ipe un sermekle suçlayan Tan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın değerlendirmelerinin önemli olduğunun altını çizdi. Toplumun yeni bir anayasa yapma vaadi ile kandırıldığını söyleyen Tan, “Aynen evlendirilme vaadi ile evden kaçırılan, duyguları istismar edilen kız gibi” açıklamasını yaptı.
Başbakan Erdoğan’a seslenen Tan, “Mahallenin namusunu kurtarmak istiyorsan nikah masasına gel. Toplumla bir anayasa evliliği yapma taahhüdün var, bunu yapmazsan bu dünyada da, öbür dünyada da mesulsün” ifadelerini kullandı.
Tan, Kamer Genç’in Emine Erdoğan’a yönelik yaptığı müdahalenin sorulması üzerine, “Emine hanımın kimin adına konuştuğunu bilmiyorum. Kamer Genç’in yaptığı bir saygısızlıktır. Emine Erdoğan’ın devlet adına konuşacağını tahmin etmiyorum. Bu konuşma yetkisini verecek olan makam Japon Büyükelçiliği’dir. Sizin hoşunuza gitmezse terk edersiniz. Kamer Genç sık sık herkese karşı bu saygısızlığı yapıyor, yanlıştır, doğru bulmuyorum” dedi.
(İHA)