BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  DÜNYA

O lisenin yıkım kararını protesto ettiler

60 yıldır faaliyet gösteren Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisinin Vakıflar Yasası’yla Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredilerek, ...

Abone ol

60 yıldır faaliyet gösteren Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisinin Vakıflar Yasası’yla Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredilerek, yıkım kararı alınması Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde protesto edildi.
Kendilerine “Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi” adını veren Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunları ve sendika üyelerinden oluşan 15 kişilik grup, Beşiktaş’ta bulunan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Ellerinde “Okulumu yıktırmam, rezidans yaptırmam” yazılı pankartlarla toplanan eylemciler adına Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Badur bir açıklama yaptı. Badur, “Bizler Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunları, öğretmenleri ve velileri belki de ilçemizin son yeşil arazisi olan okulumuz arazisinin Ekim 2011 yılında çıkartılan Vakıflar Yasası’na dayanarak bir gün içerisinde Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da 1 Kasım 2013’te askıya çıkarılan nazım imar planı değişikliği ile okulumuz arazisinin kamu yararı yerine rant çıkarcılığı peşinde koşanlara rezidans yapılmasını protesto için buradayız” dedi.
60 yıllık eğitim kurumunun yıkımıyla yeşil alanın kaybolacağını, iş yapan esnafın işsiz kalacağını söyleyen Badur, “Okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra grup üyeleri, ellerindeki dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine vermek üzere içeri girdi.
(İHA)