BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

Kamer Genç ağız ishali olmuş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Milletvekili Kamer Genç’e çok sert etepki gösterdi. Bağış, Genç için “Adını bile ağ...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Milletvekili Kamer Genç’e çok sert etepki gösterdi. Bağış, Genç için “Adını bile ağzıma almak istemediğim ama ağız ishali olmuş bir şahıs” dedi.
CHP Milletvekili Kamer Genç, Japonya’nın milli günü resepsiyonunda Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik nahoş açıklamalarıyla yine gündeme oturdu. Toplumun farklı kesimlerinin eleştirilerini alan Genç’e, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da sert tepki gösterdi. Bağış, “Maalesef ana muhalefet partimizin tipik haletiruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim ama ağız ishali olmuş bir şahıs, orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce, uluslar arası konukların huzurunda Sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken, ülkemiz adına orada bir görevi ifa ederken, haddini aşacak cümleler kurmuştur” diye konuştu.

“CHP’NİN ATACAĞI ADIMLARI MERAKLA BEKLİYORUM”
Egemen Bağış, bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları da merakla beklediğini ifade ederek, “Bir yandan Türkiye’de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp, öte yandan kadın haklarına hiçbir saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen, mecliste her gün kavga çıkartarak ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum. Geçmişte bir CHP genel başkan yardımcısı, sadece ve sadece çözüm sürecine destek verdiği için bir hanımefendi CHP’den adeta ihraç edilmişti, genel başkan yardımcılığından istifaya zorlanmıştı. Şimdi bir yandan bir kadın genel başkan yardımcısına tahammül bile edemeyen CHP’nin, kadına hakaret etmeyi marifet zanneden bir milletvekilini koruma altına alması CHP’nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bunu da milletimizin takdirine sunuyorum. Milletimiz 30 Mart’ta sandıkta bu konudaki net tepkisini ortaya koyacaktır” dedi.
(İHA)