BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor!.. Başdanışman'dan şok sözler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin, kadına şiddetle ilgili yaptığı açıklamayla şok etti. Zengin, "Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor. Daha inceltilmiş bir şiddet var. Gören gözler için şiddet hep var sadece farklı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Özlem Zengin, kadına şiddetle ilgili yaptığı açıklamayla şok etti. Zengin, "Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor. Daha inceltilmiş bir şiddet var; kaşıyla, gözüyle, ekonomik olarak yapmak istediğini engelleyerek, kadının ruhsal özgürlüğünü sınırlayarak. Yani gören gözler için şiddet hep var sadece farklı" dedi.

Altınbaş Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği 'Kadına Şiddetle Mücadele Çalıştayı'na katılan Avukat Özlem Zengin, "Ne kadar farklı siyasi görüşlerde olursak olalım, ne kadar farklı ekonomik statülerde, eğitim düzeyinde olursak olalım inanır mısınız birbirine en çok benzeyen şey aile hikayelerimiz, evlerin içindeki yaralar o kadar birbirine benziyor ki. İşte bu yaralı alan bir tarafıyla bizim için problemlere çözüm üretmekte bir şans noktası. Bu kadar yaralı alanda ortaksak çok farklı da olsak bu meselenin çözümünde birleşebiliriz" diye konuştu.

ŞİDDET ÖNCESİ İÇİN HUKUKSAL DÜZENLEME İHTİYAÇ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin Türkiye’de kadın şiddeti konusunda olay sonrası hukuki sürecin yeterli olduğundan, asıl çalışılması gereken konunun artık olay olmadan önceki aşamalar olması gerektiğini söyledi. Zengin, "Şu an gitmemiz gereken yol olay olmadan önceki aşama. Yani koruyucu hukuk dediğimiz aşama ile ilgili yol almamız gerekiyor. Olduktan sonra çözümler belli, asıl mesele öncesi. Bazen rakamlar üzerinden konuşuyoruz hep ‘şu kadar kadın şiddet gördü, şu kadarını engelledik’ gibi. Mesele sayının bin ya da 10 bin olması değil 1 kadın bile şiddete uğruyorsa hepimizin meselesidir” diye konuştu.

RAKAMLAR KADINA ŞİDDETİN ARTTIĞINI SÖYLEMİYOR

Bununla birlikte kadın şiddeti konusunda artık daha bilinçli bir yapıda olduklarından da bahseden Özlem Zengin, “Rakamlar bize aslında Türkiye’de şiddet konusunda bir artış olmadığını gösteriyor. Fakat bilinçli bir artış var ve bu artış şiddete uğradığını söylemeyi kolaylaştırdı. Bu zaten böyle de olmalıydı" dedi.

HAYAT TARZI İLE ŞİDDET ARASINDA BAĞ YOK

'Şu hayat tarzını seçerseniz şiddet olmayacak' görüşüne katılmadığını ve her hayatın içinde şiddetin olduğunu vurgulayan Av. Zengin şöyle konuştu: "Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığından itibaren kadınlar konusuyla ilgili olarak hukuk alanında fevkalade iyileştirmeler yapıldı. Burada bize düşen birincisi bunu konuşabilir hale gelmek, Türkiye'de, 'şu hayat tarzını seçerseniz şiddet olmayacak' anlatılıyor, ben buna inanmıyorum. Her hayatın içinde şiddet var, mesele hangi hayat tarzında olursak olalım şiddet olabilir ve biz hepsine aynı mesafede durarak nasıl çözüm üretebiliriz olmalı."

EĞİTİM ARTTIKÇA ŞİDDETİN...

"Yapılan bir sürü araştırma eğitimli kadınların eğitimsiz kadınlar kadar şiddet gördüğünü gösteriyor" diyen Başdanışman Özlem Zengin, "Fakat eğitimli kadınlar bunu maalesef söylemiyorlar. Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor. Daha inceltilmiş bir şiddet var. Kaşıyla, gözüyle, ekonomik olarak yapmak istediğini engelleyerek, kadının ruhsal özgürlüğünü sınırlayarak. Yani gören gözler için şiddet hep var sadece farklı” ifadelerini kullandı...