BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  GÜNCEL

'İyi hal'den tahliye olan o IŞİD'li yeniden örgüte katıldı

Türkiye'de tutuklanan ilk IŞİD üyesi olarak tarihe geçen Musa Göktaş'a "iyi hal" indirimi uygulanmış ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Göktaş'ın tahliye olduktan sonra Suriye'ye geçerek tekrar IŞİD'e katıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

TÜRKİYE'de tutuklanan ilk DEAŞ'çı olan ve örgüt üyeliğinden ceza alan Musa Göktaş'ın "iyi hal" indirimi uygulanarak, yurt dışı yasağı tedbiriyle tahliye edilmesinin ardından Suriye'ye giderek yeniden DEAŞ'a katıldığı ortaya çıktı. Serbest kalan Göktaş'ın yeniden DEAŞ'a katıldığı, Ankara Emniyeti'nin 10 Ekim katliamı dosyasına gönderdiği yazıyla belirlendi.

Ankara’da fırıncılık yapan Musa Göktaş, 15 yaşındaki ikiz oğulları A. ile M.’yi de alarak 8 Ekim 2014’te DEAŞ'a katılmak için Suriye’ye geçti. Burada ikizlerle birlikte 4 aya yakın kalan Göktaş, iddialara göre evini satıp eşini de yanına alarak 27 Ocak 2015’te kaçak yollarla Türkiye’ye geçti. İkiz çocuklar ise Suriye’de kaldı.

TÜRKİYE TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Sınırdan geçtikten sonra Gaziantep’te bindiği otobüste polisin kimlik kontrolü sırasında yakalanan Göktaş’ın üzerinden örgüt tarafından verilen kimlik çıktı. Ankara’ya getirilen Göktaş, Şubat 2015’te tutuklandı. Göktaş, Türkiye’de DEAŞ üyeliğinden tutuklanan ilk isim olarak tarihe geçti.

İLK DURUŞMADA "TEKRAR ÖRGÜTE KATILIR" DİYE...

İlk duruşmada Göktaş’ı “Serbest kalması halinde tekrar kaçma ihtimali bulunduğu” gerekçesiyle tahliye etmeyen mahkeme, 28 Mayıs 2015’te yapılan yargılama sonucunda Göktaş’a örgüt üyeliğinden ceza verirken iyi hal indirimi de uyguladı. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Göktaş, kararla birlikte yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

TAHLİYE OLUP SURİYE'YE GİTTİ, HALA DA ORADA!

DEAŞ'ın Ankara yapılanmasına ilişkin Ankara Emniyeti tarafından mahkemeye gönderilen yazının Musa Göktaş ile ilgili bölümde, “Musa Göktaş, tahliye olduktan sonra tekrardan çatışma bölgelerine gittiği ve halen çatışma bölgelerinde olduğu değerlendirilmektedir” denildi.