BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Eğer AK Parti Erdoğan'dan kurtulursa...

İNGİLTERE'nin önde gelen gazetelerinden Times, Türkiye'deki seçim sonuçları ve koalisyon tartışmalarını bugünkü sayfalarına taşıdı.

Abone ol

İngiliz Times gazetesinden koalisyon tartışmalarıyla ilgili ilginç bir yorum geldi.

CHP-MHP-HDP koalisyonuna pek ihtimal vermeyen gazete, "Eğer AK Parti Erdoğan'dan kurtulursa, koalisyon hükümeti kurulması için bir yol bulunabilir. Eğer Erdoğan bugüne kadar oynadığı rolü sürdürürse, yaşayabilir bir koalisyon hükümeti olmayacaktır" yorumunda bulundu. 

ERDOĞAN'I KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞABİLİR

Times gazetesi ise dış haberler sayfalarında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun dün yaptığı "MHP ve HDP ile koalisyon yapabiliriz" açıklamasına yer vermiş.

Gazetenin İstanbul'daki muhabiri Alexander Christie-Miller'ın imzasını taşıyan haberde bu seçenek "büyük koalisyon" olarak nitelendirmiş.

Times, kurulması halinde böylesi bir hükümetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tamamen küçük düşüreceğini belirtiyor. Times'ın haberinde MHP ve HDP arasındaki derin ideolojik farklılıkların böylesi bir birlikteliği pek mümkün kılmadığı vurgulansa da, Sezgin Tanrıkulu'nun şu sözleri de aktarılıyor:

SİYASETTE HER ŞEY OLUR!

Times'a konuşan İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Royal United Services Institute (Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü) Türkiye uzmanı Aaron Stein ise CHP-MHP-HDP koalisyonuna peh ihtimal vermiyor.

Gazetenin haberi Stein'ın şu sözleriyle noktalanıyor:

"Eğer AKP Erdoğan'dan kurtulursa, koalisyon hükümeti kurulması için bir yol bulunabilir. Eğer Erdoğan bugüne kadar oynadığı rolü sürdürürse, yaşayabilir bir koalisyon hükümeti olmayacaktır."