BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  GÜNCEL

MİT TIR'ları soruşturmasında flaş gelişme

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçen ay tutuklanan eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcının tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Abone ol

Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın tutukluluk halinin değerlendirilmesi için Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıkların avukatları hazır bulundu.

Avukatlar, müvekkillerinin salona getirilmesi veya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla savunmalarının alınması talebinde bulundu. Talebin reddedilmesi üzerine avukatlar, mahkemenin bitmesini beklemeden salondan ayrıldı.

Mahkeme heyeti Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ve Çokay'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay, 8 Mayıs'ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.