BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'ye seçimleri Pargalılar kaybettirdi!

Seçmenin 7 Haziran'da AK Parti'yi sarı kart ile cezalandırdığını söyleyen gazeteci Hadi Özışık, sandıktan çıkan tabloyu değerlendirdi.

Abone ol

TGRT Haber ekranlarında seçim sonuçlarını değerlendiren İnternethaber Yönetim kurulu Başkanı gazeteci Hadi Özışık sandıktan kimin galip kimin mağlup çıktığını yorumladı. Koalisyon seçeneklerini ve hükümetin aldığı sonucu değerlendiren Özışık, seçmenin AK Parti'yi sarı kart ile cezalandırdığını ve "git toparlan gel" dediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP-AK Parti koalisyonuna hazır olduğunu ancak bunu açıktan ifade edemediğini kaydeden Özışık, HDP destekli CHP-MHP koalisyonunu da ciddi bir olasılık olarak değerlendirdi. AK Parti'ye sonradan dahil olan bazı kişilerin partiye büyük zarar verdiğini savunan Özışık, "Pargalılar, Beyefendinin adını kullanarak çok şey yaptılar. Onun adını kullanarak insanların canını yaktılar. Gözünüzün önündeki hainleri göremediniz, onları baş tacı ettiniz, uçağa aldınız, oraya buraya götürdünüz." dedi.

İşte Özışık'ın açıklamalarından satır başları:

8 NİSAN'DA HDP 13-14 ALACAK DİYE YAZDIM

Ben tabloyu 8 Nisan'da yazdım. HDP'nin 13-14 oranında oy alacağını yazdım. Görülen köy klavuz istemiyordu. Belliydi, anketlere rağmen AK Parti kurmaylarının çok yüksek rakamlar vermesine bizler de onlar da bunların gerçek olmadığını biliyordu. Davutoğlu "ben birinci parti olamazsam ve iktidarımı sürdüremezsem istifa ederim" demişti. Yani o da koalisyon ihtimalini gözeterek konuşmuştu. Tek başına iktidarın gidebileceğinin farkındaydı.

SEÇİMLERİN GALİBİ HDP'DİR

Bu seçimlerin galibi HDP'dir. CHP, MHP, laik solcuların desteği deniyor ama kimin desteği olursa olsun HDP bu seçimin galibidir. Peki kaybedeni kimdir seçimlerin? Sayın Başbakan hiç kusura bakmasın ama balkona çıkıp biz bu seçimin galibiyiz demesi hiç doğru değil. AK Parti bu seçimin mağlubudur, iktidarı kaybetmiştir. Diğer yandan ekonomik vaatleri ve medya desteğine rağmen Kılıçdaroğlu da başarılı olamamıştır. Halk o vaatleri inandırıcı bulsaydı CHP'nin oyu yüzde 25 değil kendi koyduğu hedef yani 35 olabilirdi. Bahçeli ise yüzde 16 alırken ben çok daha yükseğini alacağını düşünüyordum ama olmadı. MHP'nin de bir başarısı yok ortada. Bu kadar uç bir partinin ortaya çıkıp teveccüh gördüğü bir ortamda daha fazla alabilirdi. 

ZAFER KAZANAN PARTİNİN KURMAYI BÖYLE RESİM VERİR Mİ?

Zafer kazanmış bir partinin kurmayları Bülent Arınç gibi öyle morali bozuk resim verir mi? AK Parti büyük hezimet yaşamıştır denemez. AK Parti dağıldı bitti gibi bir şey yok. Ancak yüzde 46 beklerken, iktidarını kaybetmiş bir partidir. 

PARGALILAR BU DAVAYA ZARAR VERİYOR

Yıllarca yazdım, Pargalılar bu davaya zarara veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın çevresindeki o pargalılar Cumhurbaşkanı'nın adıyla orada burada terör estirdiler. Mağdur edilenlerden biri de benim. Hiç bir zaman karşı cephede olan biri olmadım. Ama devşirmeler bu işin içinde. AK Parti'nin içinde üst düzeyde olan kişi, Genel Başkban Yardımcısı olan bir kişi mitinge gidip Başbakan'ı selamlıyor ama sağda solda HDP'ye oy vereceğini söylüyor. Bir ihanetten bahsediyorum. Partinin içinde aday gösterilmediği için gidip HDP'ye oy veren olmadı mı? Bu insanları kamuoyu ile paylaşmak yerine sorulursa kendileri ile paylaşırım.

SEÇMEN AK PARTİ'Yİ SARI KARTLA CEZALANDIRDI

AK Parti'li seçmen 12 yıldır partisinin arkasından gitti. Bu seçimde ise seçmen AK Parti'nin önüne geçti. Şurada şurada hata yaptın dedi, AK Parti'yi cezalandırdı. Sarı kart gösterdi, git kendini toparla dedi. Seni diğerleri gibi alaşağı etmiyorum, barajın altına ittim. Sana ceza veriyorum, kendini toparla sonra geri döndü. Pargalılar Süleyman adına çok şey yaptılar. Onun adını kullanarak insanların canını yaktılar. Gözünüzün önündeki hainleri göremediniz, onları baş tacı ettiniz, uçağa aldınız, oraya buraya götürdünüz. Sadece gazetecilerden bahsetmiyorum.

AK PARTİ'NİN DEVŞİRMELERİ BALKONA ÇIKARMAMASI LAZIM

AK Parti'nin 2000 ruhuna dönmesi lazım. Başına ağa olarak gelen o devşirmeleri balkona çıkarmaması, küskünleri geri getirmesi lazım. Bu oy oranını arttırmak için, kendini masaya yatırması ve kendi menfaatleri için AK Parti'ye doluşan kesimlerin dışarı atılması lazım.

HDP DESTEKLİ CHP-MHP KOALİSYONU

MHP ilk günden herkese resti çekti. Bir şart sundu, Erdoğan'ı dışlarsanız sizinle koalisyon yaparım diye bir mesaj verdi Davutoğlu'na. Bu şartın gerçekleşmesi de mümkün değil. Kılıçdaroğlu bugün bir çağrı yaptı ve uzlaşalım dedi. Koalisyona açık olduğunu söylüyor. Kurmayları ise AK Parti ile koalisyon yapmayacağız dedi. Kılıçdaroğlu istemem yan cebime koy demek istiyor ama diyemiyor. Çünkü meydanlardaki o dil ve söylem kendisinin önüne konulacak. O yüzden kamuoyu baskısı olsun istiyor. Uzlaşma çağrısı yapmış gibi gözükse de aslında gelin uzlaşalım ben Başbakan olayım MHP ortağım olsun, HDP de dışardan desteklesin diyor. Demirtaş da bu koalisyon modeline açık olduğunu söyledi. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız dedi. AK Parti ile koalisyona içerden dışardan yokuz dediğine göre CHP-MHP koalisyonu için mesaj veriyor demektir.

MHP ERKEN SEÇİMDE BARAJ ALTI KALIR

MHP koalisyona yanaşmayıp erken seçime ülkeyi götürürse barajın altında kalır. Milliyetçiler HDP'nin MHP ile aynı sayıda vekil çıkardığını gördüler. MHP'nin HDP'ye dönük eleştirel bir tutum almadığını gören milliyetçi taban AK Parti'ye yönelebilir.