BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.441,18
HABER /  POLİTİKA

Ertuğrul Günay'dan erken seçim tahmini!

Ertuğrul Günay MHP, CHP ve HDP'nin koalisyonda anlaşamaması halinde olası bir erken seçimin AK Parti'yi güçlendireceğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER- İzmir eski milletvekili Ertuğrul Günay, AK Parti'nin yenilenmesi için iktidara ara vermesi gerektiğini iddia etti. Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini söyleyen Günay, dinlenme fırsatının AK Parti'ye verilmesi gerektiğini kaydetti. Günay, koalisyon fırsatının kaçırılması halinde AK Parti'nin seçim isteyeceğini ve gireceği bir erken genel seçimden de güçlenerek çıkabileceğini söyledi.

Ertuğrul Günay, CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın sorularını cevapladı. Türkiye'nin 90 yıllık Cumhuriyet kazanımlarının ökselendiğini iddia eden Günay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarif ettiği başkanlık sisteminin ise dünya literatüründe olmayan ucube bir yönetim modeli olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin rahatlamaya ihtiyacı olduğunu, AK Parti dışında kalan üç partinin bu konuda çaba sarfetmesi gerektiğini söyleyen Günay, AK Parti'nin yeni bir iktidar dönemi için hiç kimseye güven vermediğini ileri sürdü.

"AK PARTİ YIPRATIR"

Olası koalisyon hesaplarını da değerlendiren Günay, AK Parti ile kim koalisyon kurarsa kursun kaybeden olacağını ve yıpranacağını iddia etti. CHP, MHP ve HDP'nin koalisyona yanaşmaması halinde AK Parti'nin seçmen üzerinde üstünlük kazanarak, iktidar için gerekli 2-3 puan için ülkeyi yeniden seçime götürebileceğini anlatan Günay, böyle bir durumda kazananın ise yine AK Parti olacağını kaydetti. 



"AK PARTİ DİNLENDİRİLMELİ"


7 Haziran sonrası seçmenin normalleşme beklediğini söyleyen Günay, üst üste kazanılan seçim zaferlerinin AK Parti'yi güçlendirdiğini aynı zaman da yozlaştırdığını kaydetti. Kendisini rehabilite edebilmesi ve iyileşmesine fırsat vermek için AK Parti'nin hükümet etmemesi gerektiğini söyleyen Günay, iktidarın devam etmesi halinde muhasebenin yapılamayacağını vurguladı.