BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da ölü sayısı 4 oldu! Gerilim sürüyor!

Diyarbakır Valiliği: Ölü sayısı 4'e yükselmiş olup, 3'ü basın mensubu, 1'i hastane çalışanı olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır.

Abone ol

Diyarbakır Valiliği, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylarda ölü sayısının 4'e yükseldiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince silahlı saldırı olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şunlara yer verildi:

"Şu ana kadar daha önce yakalanan 3 kişi de dahil olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alınmış olup, bu kişilerin beraberinde 4 kaleşnikof tüfek, 1 uzi marka otomatik silah, 4 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 1 glock marka tabanca, çok sayıda fişek, 5 sopa ve 1 dürbün ele geçirilmiştir.

Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiş olup 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır."



VALİ'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylara ilişkin, "Halkımızı sağduyulu ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Herkesin sağduyu içerisinde hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaylara ilişkin sosyal medyada gerçek olmayan haberlerin yer aldığını belirterek, bu bilgilere itibar edilmemesini istedi.

Sosyal medyada bazı çevrelerce yapılan haberlerin tahrik amacıyla taşıdığını kaydeden Aksoy, "Bu haberler, ya taraftarları tahrik etmek ya taraftarları bir araya toplamak adına yayınlanıyor. Bunlara itibar edilmemesi gerekiyor. Herhangi bir olay olduğu konusunda bilgisi olan kişiler, '155 Polis İmdat'ı arayarak anında ihbar etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Aksoy, güvenlik birimlerinin şehrin çeşitli noktalarında konuşlanmış durumda olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Halkın huzur ve güvenliği için güvenlik birimlerimiz, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Güvenlik birimlerimiz, gelişen olaylara karşı duyarlı bir şekilde çalışıyor. Halkımızı sağduyulu ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Herkesin sağduyu içerisinde hareket etmesini bekliyoruz. Halkın sağduyusuyla birlikte bugünleri de aşacağız."


Öldürülen Yeni İhya Der Başkanı  Aytaç Baran

GÖZALTILAR SÜRÜYOR

Diyarbakır Valiliği, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylara ilişkin 8 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır'da gerçekleşen silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 8 kişinin daha gözaltına alındığı belirtilerek, şahıslarla birlikte biri kurusıkıdan bozma 3 tabanca, 3 av tüfeği ile çok sayıda fişek ve 1 siyah maske ele geçirildiği kaydedildi.

Daha önce yaklanan 6 kişiyle birlikte olaylarla ilgili gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.

 

HÜDA PAR: SOSYAL MEDYADAKİ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır İl Başkanlığı, parti yetkililerinin yaptığı açıklamalar dışında sosyal medyada yer alan açıklamalara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajda konuya ilişkin yapılan "Parti yetkililerimiz dışında sosyal medyada yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz" açıklaması yer aldı. Hüda-Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz ise Twitter'dan parti il başkanlığının yaptığı uyarıyı doğrulayarak sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekti. Yılmaz, ayrıca yalnızca parti yetkililerinin yaptığı açıklamalara itibar edilmesi gerekliliğini yineledi.

HDP'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Şube Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından baş sağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda, "YENİ İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz. Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyoruz. Saldırıda katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, YENİ İHYA-DER camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Saldırının sorumlularının hiç bir tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa pirim verilmemesini diliyoruz" denildi.