BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  GÜNCEL

Egelleri kaldırıyorlar

Ulaştırma alanında engellirlerin yaşadığı sorunların giderilmesi için, AB Teknik yardım projesi kapsamında, geç de olsa sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti.

Abone ol

Ulaştırma alanında engellilerin karşılaştıkları sorunların tespiti ve bu sorunların giderilmesi için yapılan ve yapılabilecek çalışmaların tartışılacağı, uzman düzeyinde 2 çalıştay düzenleniyor.

Hareket Kısıtlılığı Olanların Taşımacılık Hizmetlerine Erişimi Konusunda Paydaş Analizi ve İstişaresi Yapılmasına Yönelik AB Teknik Yardım Projesi kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Başbakanlık Merkezi Finans ve İhale Birimi ile proje çalışması yürütülüyor. 

9 Kasım 2012 tarihinde çalışmaları başlatılmış olan ve uzman düzeyinde gerçekleştirilen çalıştayın, ilki dün yapılırken, ikincisi ise bugün yapılıyor. 25-26 Şubat tarihlerinde uzman düzeyinde iki çalıştay düzenlendi. 6 Mart'ta ise kamu özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin ''karar vericiler seviyesinde'' katılımı ön görülen ''Danışma Toplantısı'' yapılacak.

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN DAİMİ PLATFORM OLUŞTURULUYOR

Yapılan çalıştaylar neticesinde yaşlılar, engelliler ve hareket kısıtlığı olan diğer kişilerin taşımacılık hizmetlerine erişilebilirliği konusunda Türkiye'de bulunan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının yer aldığı Envanter ve Paydaş Analizi çalışması yapılıyor. Kurulması önerilen daimi platformun organizasyon, yetki ve sorumlulukları belirlenecek. Daimi platformun işlevleri ve kapasitesinin geliştirilmesine ilişkin bir şartname hazırlanacak.

ENGELLER TESPİT EDİLİYOR

Şehiriçi ulaşım ve ulaşım modlarında yaşlılar, engelliler ve hareket kısıtlılığı olan diğer kişilerin taşımacılık hizmetlerine erişilebilirliği konusunda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen çalıştayda Türkiye'deki mevcut durum ortaya konulacak.

Ulaştırma alanında engellilerin karşılaştıkları sorunlar tespit edilecek. Tespit edilen sorunların giderilmesi için yapılan ve yapılabilecek çalışmalar belirlenecek. Bu doğrultuda gerekli çalışmalar yapılarak, engellilerin önlerindeki engeller kaldırılmaya çalışılacak.