BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,41
HABER /  GÜNCEL

Egede fuhuş operasyonu

Balıkesir polisi, düzenlediği fuhuş operasyonunda 7'si erkek, 9'u bayan toplam 16 şüpheliyi yakaladı

Abone ol

Balıkesir polisi, düzenlediği fuhuş operasyonunda 7'si erkek, 9'u bayan toplam 16 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Fuhuş ve beyaz kadın ticareti iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli makamlara teslim edilen şüphelilerden 2'si kadın 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Fuhuş ve Beyaz Kadın Ticareti Yapmak" iddiasıyla hazırlanan dosya kapsamında, il merkezi ile Ayvalık İlçesi'ne bağlı Sarımsaklı ve Altınova beldelerindeki evlerde yanlarında barındırdıkları kadınları para karşılığında fuhuş amaçlı erkeklere pazarlayıp, beyaz kadın ticareti yaptığı öne sürülen N. lakaplı T.T. (A) isimli kadın, polis tarafından takibe alındı. İzleme sonucunda elde edilen bilgileri değerlendiren polis, 4 gün önce il merkezi ile Ayvalık ve beldelerinde eş zamanlı operasyonda bulundu. Altınova Beldesi'nde, T.T.(A) ve C. lakaplı K.B. isimli bayanlarla birlikte İ.A. ve İ.K. isimli erkek şahıslar, Sarımsaklı Beldesi'nde S. lakaplı G.B., E. lakaplı Ö.B., M. lakaplı M.D., N. lakaplı T.A. ve D. lakaplı A.C. isimli kadınlar, il merkezinde ise T.T. (A)'ya ait evde, B.B. isimli şahıslar, D.Ö.'ye ait evde D.Ö. A.D. ve R.G. isimli erkek şahıslar ile M.A. isimli bayan, iki ayrı taksi durağından da C.Z. ve C.I. isimli erkek şahıslar olmak üzere 7'si erkek, 9'u bayan toplam 16 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 3'ü kadın 10 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeleri alınarak adli işlemleri dosya üzerinden yürütülmek üzere serbest bırakıldı.

9 Nisan Pazar günü adli makamlara teslim edilen diğer şüphelilerden 3 erkek serbest bırakılırken, T.T. (A) ve K.B. isimli kadınlarla C.I. isimli erkek şahsın sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile geçimini fuhuş ile sağladıkları iddiasıyla 6 kadına Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince ayrı ayrı 109.00 YTL olmak üzere toplam 654.00 YTL ceza verdi. Ev aramalarında fuhuştan kazanıldığı tespit edilen toplam 654.00 YTL'ye de Cumhuriyet Başsavcılığı'nca el konuldu.
Operasyonla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

İHA