BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.383,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Efkan Ala'dan jandarma açıklaması!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren "torba teklifin" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri sırasında verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Efkan Ala: "Sivil iradenin daha etkin olacağı, halka, millete hesap veren iradenin, kurumlar üzerinde daha etkili olduğu bir düzeni inşa etmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Kurumlarla beraber yürütüyoruz. ondan sonra kamuoyuna açıklarız, tartışılırız ve Türkiye'ye yakışan bir sistemi inşa ederiz."

TÜRKİYE'YE YAKIŞAN BİR SİSTEMİ İNŞA EDERİZ

"Jandarmanın sivilleştirilmesi" çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine Ala, kurumların demokratikleştirilmesi yönünde çalışmaların her zaman devam ettirildiğini kaydetti.

Ancak bunların spesifik olarak basında tartışıldığı şekliyle olmadığını belirten Ala, "Sivil iradenin daha etkin olacağı, halka, millete hesap veren iradenin, kurumlar üzerinde daha etkili olduğu bir düzeni inşa etmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Kurumlarla beraber yürütüyoruz. ondan sonra kamuoyuna açıklarız, tartışılırız ve Türkiye'ye yakışan bir sistemi inşa ederiz" diye konuştu.

Bu konuda neticelenmiş, adı konulmuş bir durum olmadığını ifade eden Ala, "Ancak ilkesel olarak bunu nasıl gerçekleştireceğimiz de masamızda. Zaten daha önceden olan çalışmalar da var, ümit ederim bu sefer biraz daha mesafe alır, çıkarırız" ifadelerini kullandı.

Ala, Jandarmanın renkleri konusunda bir netleşme olup olmadığı sorusuna, "Benim bilgim dahilinde değil" karşılığını verdi.