BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bülent Tecan'dan şok iddialar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan düzenlediği basın toplantısında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekeyi açıkladı.

Abone ol

Daha önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yargıyı etkilemeye teşebbüs suçundan Adalet Bakanı hakkında fezleke hazırlandığını hatırlatan Tezcan, "Yargıya müdahale etmeye çalışan İzmir Valisi halen görevde, ,ancak tehdit edilen Mali Suçlar Şube Müdürü görevden alındı, sürgüne gönderildi" dedi.

SAVCIYI ARAMA YAPMAKTAN VAZGEÇİR 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kırıkhan'daki tır soruşturması ile ilgili Adalet Bakanı Bozdağ hakkında "Yargı görevini yapan, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" gerekçesiyle fezleke hazırlandığını söyleyen Tezcan, Adalet Bakanı Müsteşarının Cumhuriyet Başsavcısını arayarak "Savcıyı arama yapmaktan vazgeçir. Görevlilerin MİT olduğunu tespit etsin. Aksi halde aramayı yapan savcı dahil hepiniz çok üzülürsünüz" ifadelerini kullandığını söyledi.

"Bu Türk Ceza Kanunu'nda çok açık tehdit suçudur" diyen Tezcan, Adalet Bakanı'nın da telefonda Cumhuriyet Başsavcısı'na "Tır MİT'e aittir. Müsteşar silah yok diyor. Arama yapamazsınız" sözlerinin fezlekede yer aldığını söyledi.

ADALET BAKANI TIRDA SİLAH OLDUĞUNU NERDEN BİLİYOR?

"Adalet Bakanı tırda silah olup olmadığını nereden biliyor? Baskı yapma hakkını hangi dayanaktan alıyor" diye soran Tezcan, Bakanın Cumhuriyet Başsavcısı'na "Yetkini kullanarak derhal görevli savcıyı görevden aldığına dair yazıyı emniyete, jandarmaya ilgili yerlere göndererek aramaya engel ol" dediğini söyledi.

Fezlekenin 15 Ocak'ta Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini belirten Tezcan, "Tutanağı tutanlar görevden alındı. Emniyet görevlilerine yönelik casusluk soruşturmaları başlatıldı. Soruşturmanın sadece emniyet mensupları ve polislerle ilgili değil, savcılarla ilgili de "ibret-i alem olsun diye tutuklatacağız" dedikleri Adana kulislerinde konuşuluyor" dedi.

 NABİ AVCI VE MEHDİ EKER ZARRAB'IN UÇAĞIYLA UMRE'YE GİTTİ

"İktidar sahiplerine karşı yolsuzluk soruşturması yapabilecek cesarette savcı ve hakimlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır" diyen Tezcan, "Saadet zinciri kurulmuş ibretle izliyoruz. Paralel servet kullanılarak iş adamlarından haraç alındı" dedi.

Bülent Tezcan, Reza Zarrab'ın uçağını umre yapmak amaçlı kullandığı iddia edilen Bakan dışında uçağı kullanan diğer bakanların da olduğunu öne sürdü. Tezcan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de aynı uçağı kullandıklarını iddia etti.

 İKTİDAR SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Yolsuzluğun unutulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Tezcan, "İktidar son günlerini yaşıyor. Tapeler dökülmeye başladı. Tapetaklak gidecekler" dedi.

Fezlekelerle ilgili bir soru üzerine Tezcan, "Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı zannedilen anlaşmış. Bu arada zaman kazanıyorlar. Fezlekeler için gereken zamanı buldular. Seçim sonrasına kadar bekletmeyi düşünüyorlar. Bunları yok etmeleri mümkün değil. Sulandırmaya çalışıyorlar ancak buna güçleri yetmez" dedi.