BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,86
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Efkan Ala yemin törenine hazırlanıyor

Meclis Genel Kurulu'nda yarın milletvekili olmayan İçişleri Bakanı Efkan Ala yemin edecek.

Abone ol

2 Ocak Perşembe günü toplanacak olan Genel Kurul'da milletvekili olmayan İçişleri Bakanı Efkan Ala yemin edecek. Bakanlar Kurulu üyelerinden milletvekili olmayanlar; bakan sıfatını taşıdıkları sürece milletvekillerinin tâbi oldukları kayıt ve şartlara uyarlar ve yasama dokunulmazlığına sahip bulunuyor. Bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri gibi ödenek ve yolluk alıyorlar.

TAM GÜN YASASI GÖRÜŞÜLECEK

Genel Kurul'da yarın Ak Parti'nin getireceği grup önerisiyle Ocak ayındaki çalışma saatleri belirlenecek.

Meclis Genel Kurulu'nda 2 Ocak Perşembe günü görüşmeleri yarım kalan Tam Gün Yasası olarak adlandırılan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Ak Parti, Tam Gün Yasası için Genel Kurulu 3 Ocak Cuma günü de çalıştırmayı planlıyor.
Ak Parti grup önerisiyle Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı da Meclis gündeminin ön sıralarına çekecek. Danıştay Kanun Tasarısının Genel Kurul'da önümüzdeki hafta görüşülmesi bekleniyor.

AK PARTİ GRUBU YAPILMAYACAK
Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu çıkacağı yurt dışı programı nedeniyle 7 Ocak Salı günü Ak Parti grup toplantısı yapılmayacak.