BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  MAGAZİN

Ediz Hun'dan Neriman Köksal itirafı

Yeşilçam'da 47 yılda 130 filmde başrol oynayan Ediz Hun, İstanbul'da 3 ayrı üniversitede eğitim veriyor.

Abone ol

Öğrencilere, Biyoloji ve Çevre Bilimleri üzerine eğitim veren Ediz Hun, sanatçılığının yanı sıra Norveç'te iki üniversite bitirmiş bir bilim adamı. 70 yaşındaki Ediz Hun, pazar günü Kanaltürk'te yayınlanacak 'Laf Aramızda' programında ilginç açıklamalar yaptı. Bir bilim adamı olarak uzaylıların varlığına inandığını belirten ünlü sanatçı, "Uzayda hayat olmadığını söylemek körlüktür" dedi.

DİZİLER YANLIŞ ÇEKİLİYOR

Ediz Hun Türkiye'de dizilerin yanlış çekildiğini iddia etti. Sevilen sanatçı konu hakkında şunları söyledi: "Çok büyük yanlış yapılıyor dizilerde. Yani bilmeyenler de öğrensinler. Amerika'da çeşitli eyaletlerde diziler çekiliyor, yalnız Hollywood'da değil. Fransa'da da Almanya'da da öyle. Dizilerin tamamı çekilir, sonra bölünmeler olur 1. bölüm 2. bölüm diye. Biz de ise bölüm bölüm çekiliyor, kopukluk oluyor. Olmaz efendim yani tamamını çekeceksin. Böyle yapılması lazım, bilmeyenlere duyuruyorum." Hun, senaristler, prodüktörler ve yapımcı kadrosunun biraz daha araştırmacı olması gerektiğini belirterek, "O zaman bunu görücekler. İki saatlik mesafe, Paris'e gitsinler, Roma'ya gitsinler orada öğrenirler" dedi.

DEVLET GİBİ KADINDI

Ediz Hun oyunculuğa ilk adım attığı dönemlerde ünlü sanatçı Neriman Köksal'ı çok beğendiğini itiraf etti. Hun, "O zaman bekarsınız, 23 yaşında bir delikanlısınız. 13 yaş büyüktü ama hoş bir kadındı. Devlet gibi bir kadındı" dedi. Lise dönemlerinde de Köksal'la karşılaştığını anlatan Hun şöyle konuştu: "Lisedeyken Beyoğlu'ndan evime giderken zaman zaman Neriman'ı görürdüm, kaldırımla yol arasında yürür, 1.70 boyunda iri kıyım ama muntazam bir vücut. Ona 'Neriman abla nasılsınız, iyi misiniz, hürmetler ederim' derdim, 'sağol yavrucuğum' derdi, giderdi. Çok hoş bir kadındı, onunla da filmimiz oldu. Hayatı, arkadaşlıkları evlilikleri açısından çok şanslı geçmemiş olan çok değerli bir aktrisimizdi." Sonrasında da aralarında hiçbir şey yaşamadıklarını belirten Hun, "Sadece benim ilgi duyduğum bir hanımefendiydi" dedi.

HAYRANLARIM YÜZÜME KEZZAP ATACAKTI

1970 yılında evlenen Ediz Hun düğün günü hayranlarının hışmına uğramış. Camlar çerçeveler kırılmış. Ünlü sanatçı düğün günüyle ilgili şöyle konuştu: "Kezzap atılacaktı yüzüme. Beni ve eşimi 7 tane sivil polis korudu. Rus Konsolosluğu'ndan itibaren o zaman İstiklal Caddesi tamamen tıkandı ve biz tebrikleri kabul edemeden polisler tarafından kaçırıldık."