BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toros dağları yemyeşil olacak

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, 2010 yılında 12 bin hektar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapmayı planladığı bildirildi.

Abone ol

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışması planladığı sahalara sedir ve kızılçam gibi türlerin ekimine başlandığı, buralarda 11 oozer ve 5 ekskavatör ile toprak işlemesine devam edildiği belirtildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı açıklamada, 2010 yılı Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 12 bin hektar sahada ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması programladıklarını, Tarsus'tan Anamur'a kadar toplam 8 işletmede bu çalışmaların halen devam ettiğini söyledi.

2010 yılında 12 bin hektar alanda toprak işlemesi yaparak 9 milyon adet fidan dikmeyi hedeflediklerini kaydeden Gözükara, "Bu ve benzeri sahaları ağaçlandırarak bölgemizin ve ülkemizin verimli orman alanlarını arttırmak istiyoruz. Burada yürüttüğümüz çalışmalar özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını şiddetle hissettiğimiz bu günlerde oldukça önemli. Küresel ısınma sorunun çözümü, yeşil dokunun ve orman alanlarının arttırılmasıyla mümkündür." diye konuştu.